ZTC

Opatiju uskoro očekuje jedan poseban party. Gatby by Fidelio! Odlučili smo otkriti više, tko ili što je Fidelio i kako to da priprema jednu takvu zabavu u našem kraju!
U potrazi za odgovorima pomogao nam je Marko Tolja koji će nas 16. prosinca zabavljati, no mi smo s Markom odlučili ovoga puta razgovorati o modi, i pogodite što? Doznali smo sve o mističnom Fideliu!

O glazbi znamo dovoljno, mediji nam redovno plasiraju i detalje tvog privatnog života, no zanima nas nova uloga – ambasadora brenda Fidelio, o čemu se točno radi?

Fidelio je niché brend muške odjeće, cipela i modnih dodataka koji je pokrenuo Gentlemen’s Shop, dobro uvidjevši da takva ponuda nedostaje na našem tržištu. Naime, Fidelio, osim limited edition kolekcije, nudi i mogućnost izrade odijela po mjeri od najkvalitetnijih talijanskih materijala. Ja vidim Fidelio kao brend namijenjen svim muškarcima koji drže do sebe i svog stila, kako onim tradicionalnima koji jednostavno vole i žele to tailor iskustvo izrade odijela baš za njih, tako i onim modernim muškarcima koji se teže istaknuti svojim modnim izričajem. Brend sam upoznao kao klijent Gentlemen’s Shopa, dolazeći na svoje rituale uređivanja. Jednostavno mi se na prvu svidio cijeli taj koncept, posebice kvaliteta materijala i izrade, kao i mogućnost da napokon nosim ono što najviše volim – ručno rađena posebna odijela.

Marko Tolja

Oni su u meni prepoznali nekoga tko utjelovljuje taj stil i tako je došlo do ove suradnje kojom sam iznimno zadovoljan. 

Vjeruješ li da će se Fidelio odlično uklopiti u tvoje nastupe, ali možda i u privatne trenutke?

Fidelio će se svakako uklopiti u moje nastupe jer uvijek nastupam u odijelima i zbilja mi je dragocjeno imati mogućnost da ta odijela budu personalizirana i napravljena upravo za mene. Veseli me biranje materijala i krojeva te detalja kao što su dugmići i slično, posebno kad cijelo to iskustvo uzimanja mjera i osmišljavanja odijela smjestite u vrhunsku atmosferu Gentlemen’s Shopa i pridružite tome čašu dobrog viskija ili gina. Naravno, ni u privatnim trenutcima nisam puno drugačiji od onog Marka kojeg gledate na pozornicama jer volim i živim taj stil, tako da ću Fidelio odabrati i kada ne nastupam, samo u više casual stilu, npr. prsluk i sako uz traperice.

Ima li ili nema istine u onoj poznatoj uzreči: Odijelo čini čovjeka, što ti misliš o tome?

Ima još jedna poznata uzrečica: ne postoji druga prilika za ostavljanje prvog dojma! 😉 Smatram da odijelo ne čini čovjeka, ali svakako ostavlja dojam koji je jako bitan, često i presudan, a uz Fidelio je taj dojam besprijekoran i šalje poruku o vjerodostojnosti, stavu, samopouzdanju i stilu. 

Koliko ti je moda bitna?

Bitno mi je da se osjećam dobro u onome što nosim. Cijeli moj stil, uključujući i moj umjetnički izričaj, mogu se svrstati u retro stil. Trenutno je taj stil u modi, ali ja sam ga njegovao i dok nije bio toliko popularan, upravo zato jer je to moj način života i jer se u tome nalazim.

Uskoro nas očekuje jedan jako zanimljiv party u Opatiji, Gatsby by Fidelio, Opatiju i tebe veže neka lijepa i čvrsta veza, čini nam se?

Naravno. U Opatiji vrlo često nastupam i na kraju krajeva to je sve moje Primorje a kući je uvijek najljepše. Opatija još uvijek ima onaj stari sjaj “zlatnih vremena” i zato mislim da je idealno mjesto za dobar retro tulum. A upravo to ćemo i napraviti – najbolji tulum za sve ljubitelje one stare, “šmekerske” zabave.

Što nam pripremaš 16. prosinca, hoćeš li nam otkriti bar dvije skladbe kojima ćeš se predstaviti?

Uskoro  će se u opatijskoj Angiolini održati jedan fenomenalan party, Gatsby by Fidelio, u organizaciji Gentlemen’s Shopa i 4look-a, a uz pokroviteljstvo Hendrick’s Gina i Bottega Gold prosecca. Cilj ovog događanja je predstaviti novo izdanje kalendara Eudaimonija 2018 te brend Fidelio, koji ujedno nose i svi muškarci na kalendaru. Čast mi je što su tvorci ovog projekta smatrali da i ja trebam biti dio tih uspješnih mladih muškaraca koji su na kalendaru, a posebno mi je zadovoljstvo što ću imati priliku održati svoj koncert u okviru ovog događanja. S obzirom da će Gatsby by Fidelio biti prepun iznenađenja, i svoj repertoar ostavio bi kao jedno od njih 😉 A vi požurite po svoje karte koje možete kupiti u Angiolini i Lidu, Filodrammatici, 4look-u i Gentlemen’s Shopu.

Tvoju karijeru i pojavu prati taj neki retro štih, imamo osjećaj da je ovaj angažman baš po tvojoj mjeri?

Tako je, Gatsby by Fidelio je angažman skrojen baš za mene – od odijela do glazbe i upravo zato se jako veselim ovom nastupu.

I za kraj, što sebi, a što našim čitateljima priželjkuješ u 2018. godini?

Znam da to zvuči već otrcano, ali samo da je svima puno sreće. A ako imamo sreće, onda će biti i zdravlja i ljubav i para i svega što nas veseli. 😉

Pripremila: Stilueta

Foto: Stella Mešić

Kancelarija bar