ZTC

Dok nam vrijeme klizi niz prste, dani sumanuto tonu u noć, često se zateknemo u dlanu prošlosti ili očima okrenutim novim ljetima. No, ono što vrijedi i što se broji je danas. Moje, Tvoje, Njegovo, Njihovo Danas. Što ćeš ti učiniti sa svojim Danas? Hoćeš li se bojati, nadati, čekati, vjerovati, maštati, sanjati, boriti, prepuštati, slomiti, željeti, ploviti, smijati, tvoje Danas tvoje je svako novo Sutra. 

Znala sam i ja čekati. Čekati bolje sutra, bolje ljude, bolje mjesta, bolje prilike, bolje trenutke. 

Sad ih ne čekam, sad ih stvaram. 

U obje varijante leži velika odgovornost, ukoliko čekate, vjerujem da će dočekati, ali vrijedi li se tako ležerno odreći tog vremena čekanja. Ukoliko stvarate, vjerujem da znate da niti jedan stvaralački proces ne dolazi bez zapreka i testiranja, no ako jasno vidite gdje želite doći i što želite postići svoj ćete put prolaziti korak po korak, micajući raslinje i trnje, prolazeći teško prohodne staze, ali i prekrasne vidike. To je PUTOVANJE. I poput same riječi koja je dugačka i ono je dugačko, ali nagrađuje vas jer osim što ćete pronaći ono što tražite, vrlo vjerojatno pronaći ćete i sebe.

Ja vam želim da plamen života, ono nešto što će vas jutrima natjerati da iskočite iz kreveta, ili u mojoj varijanti, jutra ćete uvijek izgledati kao da ste u osnovnoj školi i stižete sve u zadnji tren, ali je zato noć vaša moć –  pronađete prvo u sebi. 

Zatim, u ljudima oko sebe, ima ih prekrasnih, znam to. Takve pronađite, takvima se okružite.

Zatim u vašem djelovanju. Jednom davno član obitelji mi je rekao – Što god radila, uvijek piši. Nisam to shvaćala dok prije godinu, dvije nisam shvatila da je imao pravo, riječ je moje glavno oruđe, u svemu što radim. Pišem, pričam, stvaram riječima. Pronađite vaše životno oruđe, i budite ponosni na sebe kad ga nađete, a zatim mu se posvetite.

Plamen života gori u svakoj osobi. Dovoljni ste sami sebi da ga rasplamsate. Ovaj naš ranjeni svijet treba svaki plamen života, treba vas, sretne, rasplamsane, životne, pozitivne, ranjive sanjare s nadom u džepovima.

Ja vam trebam takve. Da mi se javljate sa svojim idejama, uspjesima, unikatnim radovima, prijedlozima, snovima.

Nova je godina počela. Još uvijek potiho i u sjeni one stare koja nam je na jeziku i pri vrhovima prstiju dok tipkamo datume. Dajte joj na važnosti. Dajte joj na ljepoti.

Vi ju pišete, ne zaboravite to. Mi ju stvaramo, ne zaboravite to.

Želim da vam bude velika i važna, sočna i moćna, lagodna i slobodna, da vam svakim svojim danom budi plamen života, onaj plamen koji ću vam prepoznati u očima kad se vidimo, koji ću osjetiti u srcu dok si pišemo, onaj plamen koji će ovaj naš mikro svijet učiniti toplijim i ljepšim mjestom za život. To je ono što treba Meni, Tebi, Njemu, Njoj, Nama. To treba Mojoj Djeci. 

Sretna vam nova godina još jednom, sretan vam svaki dan, svaki sat, svaka minuta.

Ponajprije, sretni bili vi i svi koje volite….

Tekst; Marija Mažar      Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari