skip to Main Content
MENU
Make up je umjetnost – Mimoza Berisha

Make up je umjetnost – Mimoza Berisha

Što se make up-a tiče sve su žene osjetljive  i često za posebne prilike svoje povjerenje daju vizažistima uz koje ih veže dugogodišnja suradnja koja često prerasta u prijateljstvo. Takva sam i ja. No, nedavno sam se za potrebe jedne svečane prilike prvi put našla u stolcu ispred Mimoze Berishe, iako sam o lijepoj Mimozi čula same pohvale, priznajem bila sam jako znatiželjna vidjeti u kojem će smjeru ići make up.. Finalni dojam: oduševljena, iako smo riskirale i odmakle se od svih mojih provjerenih, sigurnih formula, Mimoza je otišla u drugom smjeru i oduševila kako mene, tako i sve koji su me vidjeli u drugom izdanju…

S: Mimoza otkrij nam, kako je počela tvoja ljubav prema make up-u?

Moja prva ljubav još od malih nogu bila je crtanje. Obožavala sam boje, stvarala svakakve crteže, pogotovo portrete, i uvijek sam znala da se želim time baviti. I eto, ta ljubav je sada prerasla u šminkanje što mogu poistovjetiti sa umjetnošću.

mimoza7

S: Pri svakom susretu dotjerana si, sređena, naravno make up uvijek prisutan i besprijekoran? Uživaš li svaki dan u tom ženskom ritualu ili se već po navici šminkaš?

Da, uživam šminkajući se svaki dan. Ne radim to iz navike već iz ljubavi prema tome. Ja sam jedna od onih sretnic koje uživaju u svome poslu i zaista vole to što rade.

S: Što se uvijek može pronaći u tvojoj kozmetičkoj torbici?

Ha ha ha, dobro pitanje!! Apsolutno sve! Evo nabrojat ću: tekući puder, olovka za oči, olovka za obrve, rumenilo, ruž za usne itd… Zaista sve nosim sa sobom 🙂

mimoza11

S: Iz tvog iskustva, jesu li skupi brendovi nužno i jedini kvalitetni? Postoje li neki make up proizvodi svima pristupačnih brendova koji su te baš oduševili?

Nije nužno da je svaki skupi proizvod i dobar proizvod. Ja osobno volim MAC i od početka radim s njihovim proizvodima. Ali mislim da je to dosta individualno.

S: Mnoge pripadnice nježnijeg spola bore se i muče s nanošenjem crvenog ruža, otkij nam tajnu, kako ga nanesti da bude postojan i dugotrajan?

Prvo bi trebalo rub usana lijepo ocrtati olovkom za usne. Olovka mora biti iste boje kao i ruž, zatim staviti ruž na usne. Nakon toga na usne treba natapkati malo pudera u prahu ili kamenu te ponoviti postupak sa olovkom i ružem. Ovako izgleda zahtjevno, ali samo malo prakse treba i uspjeh je zagarantiran.

S: Voliš li eksperimentirati dok šminkaš sebe i druge ili radije ideš na neke uvijek sigurne varijante koje naglašavaju svu ljepotu ženskog lica?

Svaka osoba za mene je poseban izazov te im pristupam individualno. Da, volim eksperimentirati, ali naravno želje mojih klijentica su uvijek na prvom mjestu. Najsretnija sam kada mi cure vjeruju i potpuno mi se prepuste.

S: Djevojka/žena prvi put sjedne ispred tebe, kako počinješ, koji je prvi korak ka savršenom make up-u?

Prvo volim dobro pogledati osobu koju šminkam. Pretpostavljam da je taj dio najneugodniji jer se zaista koncentriram na svaki detalj na licu, zatim slijedi konzultacija s klijenticom gdje saznam neke detalje o obući i odjeći i tipu eventa na koji odlazi  pa joj ja iznesem svoje ideje i naposljetku dolazimo do najboljeg rješenja. Nakon toga krećem sa šminkanjem gdje uronim u svoj svijet mašte.

S: Proljeće,  svi se budimo iz zimskog sna, mijenjaju se modni, ali i beauty trendovi, koji je tvoj savjet – kakav make up preporučaš za dnevne, a kakav za večernje varijante?

Za dnevni make up definitivno preporučam nježne i lagane boje koje osvježe ten. Nikako tamnu i tešku šminku. Večernji make up moze biti malo jači, no ipak ne bih pretjerivala, vise bih naglasila usne, a na oči bih stavila tuš.

mimoza16

S: Rad kojih make up artista posebno cijeniš, a imaš li možda i uzore u svom poslu?

Posebno cijenim rad Studia Sellma(Make-up & Hair) i naravno Kseniju Juravić, od koje je sve ovo i započelo. Kod nje sam završila profesionalnu akademiju te puno toga naučila.

Facebook KOMENTARI

Back To Top