ZTC

Danas vam donosimo jednu posebnu i lijepu priču koja nas je nadahnula, a nadam se da će i vas inspirirati.

Nikolina Bonefačić  je 24-godišnja djevojka koja za sebe kaže da je zaljubljena u život, dizajn i vina. Završila je ekonomski fakultet u Rijeci, nakon kojeg se seli u Zagreb i upisuje dugoželjeni studij dizajna, točnije dizajna interijera.

Kreativnost, inovativnost – proces stvaranja je nešto što me inspirira i uzbuđuje!Uskoro bi se ova priča trebala preselit i preko granica i tome se jako veselim.

Od kad je dočekala riječi “ajde smiješ probati vino, ali nemoj reć mami” od svog oca, nitko nije bio ni svjestan u kojem smjeru će ova priča krenuti, iako kaže da se ljubav prema vinu nije dogodila tada. Što je starija to drugačije doživljava vino koje ju je od samih početaka zaintrigiralo.

Nikada ga nisam pila nego sam baš kako ja volim reć guštala u njemu. I unazad sad već 5 godina, počela je moja edukacija po pitanju vina, svim čarima vinograda i onaj meni najdraži dio, slušanje vinara i njegove priče dok ponosno predstavlja neku od svojih etiketa.

Tako je nastala ideja o otvaranju vlastitog wine bara, ali da će se ta ideja realizirati već godinu dana kasnije nije mogla ni pojmiti. Od kad je krenula u ovaj pothvat sve se nekako samo od sebe počelo slagati, što joj je dalo potvrdu da je na dobrom putu. Iako priznaje da nije bilo lako:

Moje dotadašnje iskustvo i znanje o ugostiteljstvu bilo je jedna sezona konobarenja i često naslanjanje s one druge strane šanka haha.

Želje, uzbuđenja, strasti, treme, vjere i straha nije nedostajalo. Sve je bilo tu, ali uz sve to, Nikolina kaže, kako ne bi uspjela bez velike podrške i pomoći svojih divnih roditelja, brata i dečka.

Luna Coffee & Wine bar je posebno mjesto namjenjeno svim vinoljubcima i onima koji su na putu da to postanu. Bar kojem je cilj svakom gostu, bilo domaćem ili stranom, približiti vino kroz ptiču i kušanje na jedan posve drugačiji način. Na njihovoj vinskoj karti nalaze se vina iz svih hrvatskih regija što ih posebno usrećuje jer mogu promovirati vinsku kulturu u Hrvatskoj.


Nikolina je cijeli život odlazila u Bašku te je vežu lijepe uspomene uz obitelj i prijatelje, pa je i logično da se i sam prostor nalazi na adresi Zvonimirova ul. 64, Baška na otoku Krku u obiteljskoj kući staroj preko 90 godina u kojoj je Nikolinin pradjed nekad imao konobu.

Kod njih jutra započinju mirisom svježe kave i doručkom, dok su popodnevni sati rezervirani za Happy hour na bazi aromatičnih tonika, a nude i interesantne vinske koktele. Posebno ih veseli dolazak ljetnih večeri na njihovoj terasici s prekrasnim pogledom na otok Prvić. Sve što možete čuti je kuckanje čaša, puno smijeha i zvukovi jazz-a, a da bi doživljaj bio potpun uživajte u vrhunskim delicijama poput pršuta, sireva, brusketa, paštete od pršuta s tartufima i mnogim drugim specijalitetima.

Ovdje uvijek možete pronaći veselu atmosferu, puno pozitivne energije i ljubazno osoblje jer oni uživaju u ovom poslu, a što je najljepše u cijeloj priči je to što je Luna prihvaćena u punom smislu. Nikolina je uspjela prenijeti poruku koju je htjela, a za to su joj dokaz njeni gosti koji uživaju u usluzi, te komplimenti koje svakodnevno dobiva.

Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari