ZTC

Jedan od najpopularnijih svjetskih koktela Mojito idealno je osvježenje za vruće dane. Koktel se pojavio na Kubi početkom dvadesetog stoljeća, a ime predstavlja kombinaciju riječi vlažan (mojadito) i ime kulinarskog umaka (mojo), što odgovara karakteru ovog tropskog i egzotičnog pića. Za izvornu verziju potrebno vam je tek nekoliko sastojaka – rum, limeta i nekoliko listića mente. 

Savršeno piće za ljetne zabave na otvorenom, vjenčanja ili jednostavno uživanje u dvoje.  Ako ste ljubitelj mojita, no već ste se zasitili klasične verzije, predlažemo vam nekoliko izmijenjenih recepata.  Zato toliko obožavamo koktele, vrlo ih je jednostavno prilagoditi svojem ukusu, pravila nema – jednostavno izaberite omiljene okuse i poigrajte se.

Naše preporuke su da limetu zamijenite borovnicom, malinom, sokom od ananasa ili kivijem. Voće možete narezati na komadiće te pomiješati s rumom, ledom i listićima mente ili možete kombinirati gotove sokove. Dovoljno je da izmijenite jedan sastojak i u trenu ćete transformirati piće i pružiti mu nov, uzbudljiv izgled. 

Inspiraciju potražite u galeriji fotografija, a svakako nam javite i svoje favorite. Živjeli!


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE