ZTC

 Unikatne i atraktivne ogrlice i narukvice napravljene od prirodnih materijala idealne su za ovo vruće ljetno razdobolje

Zagreb, 19. srpnja 2017. – Ljetna kolekcija nakita dizajnerice Smiljke Franjić donosi nam jedinstvene i efektne ogrlice i narukvice. Vizualno masivniji nakit zapravo je vrlo lagan i prigodan za vruće ljetne dane. Posebnu vrijednost ručno rađenim ogrlicama daje fosilni hrast prosječne starosti 6000 godina, od kojeg su izrađene. U kombinaciji sa alumimijem i kaučukom Smiljka stvara posebne komade nakita od kojih je svaki unikatan.

Dizajnerica Smiljka Franjić godinama osmišljava i ručno izrađuje unikatne komade nakita od prirodnih materijala. Svaki komad izrađuje s puno mašte i truda pridajući pozornost svakom detalju te stvarajući prava mala umjetnička djela – predivne kolekcije ogrlica, nakita, prstenja i naušnica,. Posebnu inspiraciju pronalazi u fosilnom hrastu prosječne starosti 6000 godina, čija prirodna boja varira u rasponu od smeđe do potpuno crne. Drvo je otporno na nametnike, lako se održava, a s obzirom da Smiljka koristi stare metode impregnacije pčelinijm voskom, i ekološki je zaštićeno i prigodno za nošenje na tijelu.

U ljetnoj kolekciji se također nalaze i vrlo atraktivne ogrlice i narukvice izrađene od aluminija i kože. Slojevitim slaganjem različitih komada kože na aluminiju Smiljka stvara bogate komade nakita koji podižu svaku odjevnu kombinaciju. Svaka ogrlica i narukvica također je ručno rađena i unikatna, a prednost im je što se mogu nositi na više načina.

„Ovom kolekcijom predstavila sam nakit koji je idealan za ljeto. Ogrlice od fosilnog hrasta i kaučuka idealne su za dnevne varijante, dok su one od aluminija i kože puno bogatije pa time i atraktivnije za ljetne večernje izlaske. Vrlo su lagane i daju koži da diše te se mogu nositi na više načina. Komadi kože slobodno padaju, na vratu se mogu okrenuti kako vam odgovara i namijestiti tako da svakim nošenjem možete imati drugi komad nakita na sebi“, objašnjava dizajnerica Smiljka Franjić.

Smiljka je inače član Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i suvremenog nakita ULUPUH-a. Njezin nakit prava su umjetnička djela, te često imaju više funkcija, bilo da se mogu nositi na nekoliko različitih načina ili da, zbog svoje forme i ideje, mogu funkcionirati i kao mini skulpture i kao komad nakita. Smiljka je do sada sudjelovala na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu, a njezina najnovija ljetna kolekcija nakita može se pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, All Faces Store-u u Zagrebu i Puli, Modnom kutku u Karlovcu, Manufakturi u Dobrinju i Malinskoj, u Nedi u Senju, te u Electric Lady Landu u Korčuli.


Izvor: PR

Kancelarija bar