ZTC

Ljeti se često teže budimo, te se osjećamo umorno i iscrpljeno. Dnevni ritam polako se usporava, a nama nedostaje energije. Vrućinama se ne nazire kraj, a vama je već “pomalo dosta”…  Danas smo pripremili nekoliko savjeta, kako započeti dan svježi i odmorni, spremni za gradske avanture koje nam donosi novi radni dan. Ponekad su dovoljne male promjene da učinite veliki pomak u čitavom danu. Od samog jutra napravite za sebe nešto kvalitetno i uživajte u danu pred vama.

Tajna svakog dobrog početka dana jest svakako i rano ustajanje uz dovoljnu količinu sna. Pokušajte, kada vam dnevni raspored i ritam to dopuštaju, otići na spavanje prije ponoći te si priuštite barem osam sati sna. Optimalna količina sna utječe na vaše funkcioniranje tijekom čitavog dana, pruža vam svjež i odmoran izgled. Pokušajte se buditi svakog dana u isto doba kako biste razvili naviku. 

Dan svakako treba započeti i kvalitetnim doručkom. Ljeto je savršeno doba za pripremu svježih smoothia, laganih sendviča, granole ili jednostavno svježeg voća i grčkog jogurta. Priuštite si ukusan i zdrav doručak, pripremite ga za sebe i u hipu ćete se osjećati bolje.

Ljeto donosi nesnosne vrućine, stoga je dobro iskoristiti rana jutra prije nego sunce pokaže “pravi sjaj”. Otiđite u jutarnju šetnju, odradite tjelovježbu ili idealno – otiđite na more rano ujutro. Izbjeći ćete ne samo vrućinu već i gužvu, uživat u mirnoj okolinu, cvrkutu ptica i šumu mora. Zvuči idealno zar ne?

Slušajte svoje tijelo i priuštite mu ono što mu je potrebno. Ponekad se samo želimo izležavati u krevetu, a drugi dan iskoristiti i isplanirati do posljednje sekunde! I to je potpuno uredu, na kraju krajeva, ljeto jest dobra za punjenje baterija i odmor.

Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE