ZTC

U samom srcu Opatije, u prekrasnom ambijentu Umjetničkog paviljona Juraj Šporer predstavljen je projekt ‘Vjenčanja u Opatiji’ u organizaciji agencije za organizaciju vjenčanja Noi Due. Događanje je otvorio glazbenik Saša Lozar serenadom ‘Opatijo bajna’ na oduševljenje brojnih uglednih uzvanika, a cijeli projekt ima podršku Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije.

Brojne povijesne teme, znamenitosti te prelijepa arhitektura poslužili su Željki i Arsenu Maršanić, vlasnicima agencije Noi Due za stvaranje projekta ‘Vjenčanja u Opatiji’ i predstavljanje Opatije kao savršene destinacije za vjenčanja. Projekt je namijenjen strancima te svim parovima koji žive izvan Opatije, a odaberu ovaj romantičan grad kao kulisu za svoju vjenčanu priču. A priča o vjenčanjima u Opatiji je priča o romantičnoj destinaciji koja se svojom bogatom poviješću i arhitektonskim ljepotama oslikava duboko u sjećanje. O tome svjedoče veličanstvene vile i hoteli, kao i najljepši parkovi s obiljem mirisnog cvijeća i bujnog zelenila. Opatiju su stvarali carski i kraljevski dostojanstvenici, gospoda, umjetnici i intelektualci iz cijele Europe koji su našli ljepotu i mir podno obronaka Učke, u bogatoj raskoši mediteranskog raslinja.

Projektom ‘Vjenčanja u Opatiji’ Željka i Arsen željeli su odati počast gradu za koji ih veže 25 godina bogato iskustvo u organizaciji vjenčanja, a uz pomno osmišljene programe budućim mladencima i njihovim uzvanicima žele prikazati svu ljepotu i raskoš Opatije na sasvim originalan način. Teme su brojne, od bogate povijesti Opatije, znamenitih osoba koje su posjetile Opatiju i upoznale čari ljubavi u ovom romantičnom gradu, impresivne arhitekture, prekrasnih parkova i šetnica… Dašak prošlosti oživjeli su u zanimljivim pričama o Angiolini, Isadori, Kameliji, Lovoru, Argonautima, Sissi, Al Mare, Lungomare te u mnogim drugim inspirativnim temama kojima obiluje Opatija. Dovoljno je da se budući mladenci nadahnu jednom od tema, a Željka i Arsen će zajedno sa svojim suradnicima za njih osmisliti originalnu scenografiju i vjenčanu priču dovesti do savršenstva, a uzvanike iznenaditi izletom, događanjem ili razgledom Opatije u skladu s light-motivom vjenčanja. Opatija je poput umjetničkog djela stoga ne čudi da su u projekt uključili i umjetnike s temom ljubavi i vjenčanja. Umjetnik Saša Jantolek predstavio je vesele razigrane parove u šetnji lungomarom i pogledom kroz otvorene škure, a umjetnica Margareta Krstić posjetitelje je oduševila skulpturama ‘Nevestice črez vrime’ koje su obilježile različite epohe u vjenčanoj modi. Zašto ne ponijeti svoj veseli portret s vjenčanja u dječje razigranoj tehnici umjetnika mediteranske senzibilnosti ili skulpturu nevestice. Ovim originalnim konceptom agencija Noi Due oduševila je uzvanike i struku te istaknula veliki potencijal Opatije, a projekt će predstaviti i na brojnim međunarodnim sajmovima.

Fotografije: Igor Kontuš

 

Kancelarija bar