skip to Main Content
MENU
Leana: Velika znatiželja i ljubav prema make up-u

Leana: Velika znatiželja i ljubav prema make up-u

Jedna mlada dama svidjela nam se već pri prvom susretu, razigrane dobre energije vizažistica Leana Garčev znatiželju prema make up-u gajila je od djetinjstva. Nakon što nam ju je jednom prilikom pohvalio i fotograf Josip Čekada znali smo da imamo dobre temelje za zanimljiv intervju. I bili smo u pravu! Upoznajte Leanu…

S: Leana, otkrij nam na samom početku, ti i make up, je li te šminka privlačila još od malih nogu?

Kao dijete puno sam vremena provodila s roditeljima i njihovim brojnim prijateljima. Pažnju su mi privukle te mlade lijepe žene jer sam primijetila da svaka uz svoj način šminkanja stavlja još jedan potpis na svoj karakter. Još tada sam primijetila da im se i ponašanje mijenja kada se našminkaju. To mi je bilo zanimljivo. S godinama sam sve više promatrala žensko lice, manire i način na koji se žene šminkaju. Tim putem se probudila moja znatiželja i ljubav prema make up-u.

S: Koliko dugo se profesionalno baviš šminkanjem i pamtiš li možda koji je bio prvi korak i onaj jedan prelomni trenutak kad je hobi postao profesionalan posao?

2010. sam završila školu Callegari i bila sam svjesna da mi je potrebno iskustvo i praksa. Kao u svemu u životu prave stvari dogode se u pravom trenutku. Tako se dogodio moj prvi angažman. Moj dragi prijatelj fotograf Josip Čekada radio je na kalendaru Djevojke s Kvarnera i usput sam mu jednom prilikom rekla da me pozove ukoliko mu ikad zatreba make up. Tako je i bilo, pomalo skeptičan, ali pozvao me i tako je sve počelo. Savršeno smo surađivali i to je bio moj prvi ozbiljni korak u taj svijet.

Leana Garčev

Leana Garčev

S: Brojne make up artistice privatno ne nose make up, jesi li jedna od njih ili ipak uživaš u tom slatkom ritualu?

Uvijek citiram Calvina Kleina: Najbolje je izgledati prirodno, ali za to je potreban make up. Ja uvijek nosim make up, često minimalno u nude izdanju, ali bez toga ne mogu i obožavam kako me razbudi i osvježi za samo nekoliko trenutaka. S obzirom da predstavljam svoj rad, volim se ponekad i jače našminkati.

S: Što se uvijek možete pronaći u tvojoj kozmetičkoj torbici od proizvoda dekorativne kozmetike?

Zanimljivo je da sam počela nositi kozmetičku torbicu više zbog pijateljica nego zbog sebe, puno puta bih sjedila s njima i gledala kako bi im  samo malo rumenila bilo dovoljno da se popravi cijeli make up. Tako da sada uvijek imam jednu sa sobom koja sadrži: puder, w7 highlihter, korektor, transparentni puder protiv sjaja, rumenilo i nekoliko nijansi ruža. Malo, ali dovoljno.

S: Činjenica je da mi žene nismo uvijek jednostavna bića, kako uspostavljaš dobru komunikaciju sa svojim klijenticama?

Žene su jednostavna bića samo kada im se dopusti da objasne što žele i kada ih se posluša.   Komunikaciju stvaram odmah jer mi je cilj da budu zadovoljne, a bit će zadovoljne tek kada ja njihove zamisli pretočim u djelo, a to je bez dobre komunikacije nemoguće. Tako da po tom pitanju nema problema.

IMG_9590leana

S: Koji proizvodi su te u posljednje vrijeme oduševili?

Set za konturiranje lica W7 catwalk i highliter w7, on mi je TOP!

S: Koje pogreške najčešće primjećuješ u dnevnom izdanju naših sugrađanki?

Najčešće je kriva nijansa podloge, pretamni puderi, kod mladih cura i prenaglašene obrve, i pretjerana maskara na trepavicama. Za dnevni make up samo malo pudera razvući po licu koje je prethodno hidratizirano kremom, malo rumenila, maskare, obrve lagano naglašene i sjaj na usta ili ruž i to je sve.

S: Danas u svijetu društvenih mreža lako je saznati trendove kao i upoznati se s radovima make up artista diljem svijeta.Rad kojih MUA posebno cijeniš i pratiš?

Moja favorit je Wendy Rowe,  kraljica  make up- a za modnu kuću Burberry. Prirodan,  prozračan make up. Čudo je.

S: Postoje li neki projekti i/ili suradnje na koje si posebno ponosna?

Postoje uvijek, a svi  se vežu za suradnju sa Josipom Čekadom. Za Pletix kupaće kostime ili za magazin The Man, te su mi ostale u najljepšem sjećanju i zadovoljna sam sa svojim radom.

leanaIMG_9577IMG_9537

S: Jednom prilikom fotograf Josip Čekada naglasio nam je kako jako voliti surađivati s tobom jer osim što si jako dobra i profesionalna u svom poslu, donosiš jednu dobru i opuštenu atmosferu na svim snimanjima 🙂 Ovo je uvod u zadnje pitanje i prilika da te pitamo da nam otkriješ malo više o sebi van make up svijeta kojim smo se kroz razgovor bavili..

Hvala Čekiju  🙂  Ja sam jednostavna i luda. Smatram da život shvaćamo preozbiljno, za mene je život igra i treba se opustiti, igrati i uživati. Ja nemam vremena biti loše volje, uživam u dobroj glazbi, lijepom danu, kiši, u svemu, u svakom trenutku.  Pokušavam biti svjesna da sam živa.   Kod mene je sve jednostavno, nema stresa, samo osmijeh i ne doživljavam  ništa osobno. A ono sto volim najviše je voziti se u autu s prijateljicom Tamarom –  putovati, piti vrhunska vina i uživati u hrani, pričati filozofiju života i dolaziti do ludih zaključaka.

Tekst, foto: Stilueta

Facebook KOMENTARI

Back To Top