Mediji danas imaju golem utjecaj na društvo, često nismo ni svjesni da sudjelujemo u kreiranju stvarnosti, na mirkorazini, nema veze, dio smo kotača koji pomaže ili odmaže sustavima, mišljenjima, dojmovima, novostima. Inače, naša je uloga lijepa, pozitivna, inspirativna, svoje smo mjesto pronašli na sunčanoj strani ulice i iako sam jako svjesna da bi komadić žutila ili još gore crnila pridonio onoj famoznoj krivulji čitanosti, nikad nisam odstupila od načela. I od autentičnosti. No, i ovaj naš zlatni svijet ponekad treba primiti dozu realnosti i smatram svojom dužnosti urednice i još bitnije MAJKE dvoje djece dati podršku tamo gdje je potrebno i nužno. 

Jučer je samo jedno bilo bitno. U Hrvatskoj, u Rijeci. Jučer je bilo potrebno (opet) iskazati nezadovoljstvo postojećim obrazovnim sustavom i nadam se ovom prilikom ukazati na bitne promjene koje se moraju uvesti kako bi se obrazovni sustav promijenio, na korist onih koji rade i na korist prije svega našoj djeci.

Kurikularna reforma više nikome nije stran pojam, no nadam se da se nećemo naći opet za točno godinu dana i opet dostojanstveno apelirati na promjene. U nadi da će se promjene na bolje dogoditi, podržavam ovu inicijativu koja je ove godine na riječkom Contu okupila još veći broj sudionika no prošle godine. To već dovoljno govori.

Inicijativa Hrvatska može bolje stavlja stručnost prije svega, a građani diljem Lijepe naše dolaskom su dali podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi i jasno poručili: Vrijeme je za promjene.

FOTO: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE