ZTC

Tip 500 nije jedino brašno koje ide u kruh.

Ništa bolje od mirisa svježeg kruha kojeg ste sami ispekli. Osim što od njega miriši cijela kuća, uvijek nekako ima bolji okus od onog kojeg kupite. Marko čak iz dalekog UK-a spremio je tri štruce kruha – a svaka je drugačija.


Porcija: 6 osoba
Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 30-40 minuta
Spremno za: 5 sati
Zahtjevnost: za masterchefove u usponu
Vrsta obroka: kruh i krekeri
Posebna prehrana: bez laktoze, vegansko, vegetarijansko

 

Trebat ćete:

300 g

100 g

100 g

žličica

paketić
350 mL

glatkog brašna

Letifico brašna crnog kima*

Letifico brašna konoplje*

soli

suhog kvasca
tople vode

*(ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)

Kada imate sve, onda:

  1. U zdjeli pomiješajte glatko brašno i kvasac. U toploj vodi rastopite sol.
  2. U smjesu brašna i kvasca dodajte vodu, malo po malo, dok ne dobijete smjesu koja izgleda kao „slime“. Pripazite, možda nećete trebati iskoristiti svu vodu.
  3. Tu smjesu podijelite na tri dijela tako da jednog dijela bude najviše, a druga dva manja i iste količine.
  4. U jedan od dva manja dijela dodajte Letifico brašno crnog kima, a u drugi konopljino brašno te dobro umijesite. Ako mislite da je smjesa previše mekana dodajte malo glatkog brašna, a ako mislite da je pretvrda dodajte još vode.
  5. U treći dio dodajte dodatnih 100 g glatkog brašna i dobro umijesite. Sve dijelove prekrijte i ostavite da se dižu između 1 i 2 sata.
  6. Dignuta tijesta razvaljajte na duljinu kalupa i posložite jedan na drugi. Kako biste ih bolje zalijepili možete koristiti malo vode. Zarolajte i premjestite u kalup da se diže dodatnih 30-40 minuta.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-60 minuta . Ostavite da se ohladi 10-20 minuta i uživajte u toplom kruhu s najdražom medenom kremom!

Autor: Marko Josipović – Marko Bakes

Pripremili: Stilueta i LETIFICO

Vaši komentari
Ukratko
Porcija: 6 osoba
10
Priprema: 30 minuta
10
Kuhanje: 30-40 minuta
10
Spremno za: 5 sati
10
Zahtjevnost: za masterchefove u usponu
10
Vrsta obroka: kruh i krekeri
10
Prethodni članakVrijeme je da riječki bor okitimo kuglicama dobrih želja!
Sljedeći članak“Kazališna čarolija” za najmlađe u “Zajcu”
Letifico
O nama: efekt leptira, imenica – fenomen u kojem mala promjena u složenom sustavu može imati velike posljedice Može li zamah krila leptira u Brazilu pokrenuti tornado u Texasu? Apsolutno je moguće, ali malo vjerojatno. Može li Vaša današnja odluka utjecati na kvalitetu Vašeg života u budućnosti? Apsolutno je moguće i 100% vjerojatno. Naši proizvodi su ta mala promjena koju možete poduzeti danas – za bolje sutra. A i u boljem sutra čekaju vas naši proizvodi. Konstantno ulažemo u proizvodnju, kvalitetu proizvoda i naš tim, da bi vi, naši kupci, ali i oni koji će to tek postati, bili zadovoljni, sretni i siti. Za vas smišljamo nove recepte, donosimo nove okuse i čekamo vas – na vašim kuhinjskim policama.