skip to Main Content
MENU
KRINKIT NAKIT INSPIRIRAN EGIPTOM

KRINKIT NAKIT INSPIRIRAN EGIPTOM

KRINKIT NAKIT

KRINKIT NAKIT

KRINKIT NAKIT

KRINKIT NAKIT

KRINKIT NAIT

O KRINKIT NAKITU već smo pisali, a povod novog predstavljanja je i nova modna priča koja nas je oduševila. Petra Grgasović i limitirana linija nakita inspiriranog ljepotom i mudrošću egipatksih božica neće vas ostaviti ravnodušnima!

Svaka ogrlica nosi ime jedne božica i priča svoju priču. Potrebno je čak mjesec dana da jedna ogrlica bude izrađena, s obzirom na to da je svaki dio ogrlice ručno izljeven, oblikovan, bojan i lijepljen. Izrađene su od visokokvalitetnog gipsa, akrilnih boja i eko kože.

“BAST” Luxury limited necklace

U egipatskoj mitologiji Bast je bila drevna božica-mačka, štovana od Druge dinastije. Središte njenoga kuta bio je u Per-Bastu (grč. Bubastis) koji je imenovan njoj u čast. U početku ju se smatralo božicom zaštitnicom Donjeg Egipta, i prema tome prikazivana je kao razjarena lavica. I zbilja, njeno ime može se protumačiti kao “ženska proždiračica”. Smatralo ju se i čuvaricom faraona, i prema tome i čuvaricom najvišeg muškog božanstva, boga Ra koji je poput nje bio solarno božanstvo čime je dobila nadimke “Dama plamena” i “Raovo oko”.

“ISIS” Luxury limited necklace

Isis je Egipatska božica magije i ljubavi. Ona je i jedna od najvažnijih božica o kojoj je prvo bilo spomena u drevnom Egiptu. Ni jedno drugo Egipatsko božanstvo nije imalo vrijeme u svojim rukama kao Isis. Sa strane Egipatskih stanovnika ona je bila smatrana kao izvrsna majka-božica i predstavljala je majčinski duh u svoj najintimnijem obliku. I u Osirisovoj legendi ona je bila viđena kao poslušna supruga, ucviljena udovica i kao zaštitnica mrtvih.

Svake godine umjetnica Petra Grgasović izrađuje limitirani broj ovih luksuznih ogrlica, a za ovu 2014. godinu, taj broj je 6. doba Egipta. Svaka ogrlica je unikatna, napravljena u samo jednom primjerku za cijeli svijet. Zbilja sve pohvale kreativnoj dizajnerici na odličnoj ideji, ali i realizaciji!

KLIK KLIK KRINKIT

FACEBOOK KRINKIT

Vaši komentari
Back To Top