ZTC

Dugo smo maštali o ovom trenutku. Prvom odlasku u Gardaland! Djevojčica je taman bila dovoljno velika po našoj procjeni prije tri godine, no onda je došao Dječak. Pa smo čekali da mladi gospodin napuni tri godine kako bi izlet bio lakši i ljepši i kako bi svatko pronašao nešto za sebe. I uspjeli smo!  Potrefilo se sve s njezinim rođendanom i isplanirali smo vikend za nas…

 

I tako to biva, svi spremni, čeka se tata 🙂

Tata stigao, stigli mi! Mutni i sretni!

Iako su nam suptilno rekli kako je bolje ići radnim danom, nije bilo izvedivo organizirati se, u jeku dugog vikenda mi smo spakirali torbe i via Gardaland! Vrijeme je da otkrijem kako je i meni ovo bio prvi susret s ovim najveselijim mjestom u Italiji, a nakon cjelodnevnih avantura, zaključila sam kako je bolje od mojih očekivanja.

Naravno, bez fokusa na gužve i povremena čekanja… Svima koji idu moj je savjet da prvo odu na vožnje koje ih najviše zanimaju, gužva je manja, ljudi još šetkaju, razgledavaju, a kasnije se stvara i red jer se ekipa vraća u vožnje koje su im se svidjele stoga prvo akcija onda ležerno…

Najpametnija odluka bila nam je najam kolica, platili smo pet eura, smjestili gospodina, a kasnije i najvećeg plišanca kojeg je ponosan tata osvojio svojoj mezimici.

I dok sam ja baš nekako sretno zaključila da najam uopće nije skup jer ipak se koriste cijeli dan, kad se zbroji da se isto toliko plati i parking pa sok jedan, pa sladoled drugi pa ručak treći pa fotografije zajedničke četvrte i tako dalje… mudro smo otkrili kako je Gardaland idealan za napuniti srce uspomenama dok vješto i mudro prazni novčanik jer tko o ičemu razmišlja dok su djeca sretna.

No, nije nam žao ni lipe odnosno ni centa. Bilo je predivno!

Sedmogodišnjakinja je bilo dosta hrabra, naša prva avantura bila je i za mene van zone ugode, vidjele smo vlak Mamut, nismo baš pratile koliko je opak, prema njezinoj visini bila je dopuštena vožnja i ja sam, očito, procjenila da je bezazlen. Krivo! Vijugao je, penjao nas, spuštao, naravno ni blizu nekim drugim Gardaland spravama, ali dok smo vijugale, ona zatvorenih očiju, ja sam samo vrtila glavom – Jesam li ja normalna, pa što je ovo nama trebalo, OMG, samo da bude sve OK. Naravno da je bilo, uz jedan pobjednosni tren, kad je vlak stao, dječak s majkom iza nas, vidno stariji od moje djevojčice je plakao.

Bile smo onako ženski ponosne kako smo mi to hrabro odradile 😉

I na kraju dana zaključile kako nam je ovo bio highlight dana!

Gardaland je zabavni park koji se nalazi nedaleko od Verone uz jezero Lago di Garda u gradiću Castelnuovo u Italiji.

Najveći je zabavni park u Italiji i jedan od najvećih u Europi, koji broji skoro 3 milijuna posjetitelja godišnje. Park je otvoren u srpnju 1975. godine.

Zadnjih 10 godina vlasnik zabavnog parka je Merlin Entertainments kompanija iz Velike Britanije koja se bavi zabavnim atrakcijama u 25 različitih zemalja svijeta.

Cijeli kompleks danas uključuje Gardaland Park, Gardaland Sea Life Aquarium, Gardaland Hotel i Gardaland Adventure Hotel i prostire se na 445 tisuća kvadratnih kilometara. Gardaland Park je od sredine lipnja do početka rujna otvoren od 10 do 23 sata, dok ostatak godine radi do 18 sati. U Gardalandu se održavaju i različiti tematski dani poput Oktoberfesta, Halloweena kada treba pratiti službene stranice Parka jer radno vrijeme varira.

Čudesno!!!

 
Prelijepo!!!

Park ukupno broji 56 vožnji ne uključujući one u izgradnji, od kojih su najpopularnije Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Space Vertigo, Colorado Boat, Fuga de Atlantide te mnoge druge.

S obzirom na veliki broj atrakcija i vožnji preporuča se posjet od par dana, ovisno o mogućnostima. Hoteli u sklopu zabavnog parka, osim uobičajenih soba, nude i vrlo zabavne tematske sobe koje su posebno zanimljive djeci.

Gardaland je podijeljen na nekoliko tematskih područja koja olakšavaju snalaženje, a odobrenje za ulazak na svaki pojedini dio parka provjerava se mjerenjem visine osobe, težine, dobi te se upozorava osobe određenih zdravstvenih problema od opasnosti korištenja istih. Gardaland je siguran, čist, prekrasan, poseban, zabavan.

Suprugovi favoriti su podzemne vožnje, dok je mene očarao Fantasy Land, dječak je mjesto pronašao kod Pepe Pig što je novootvoreni dio parka,a  djevojčica je uživala u svemu.

Mi smo većinu vremena proveli zajedno, jedino smo se  pred kraj grupirali u timove majka-sin, tata-kći kako bi iskoristili maksimum i pružili im ono što im se najviše sviđa za kraj.

Jedna anegdota majka-sin tima, dok smo bili na jednoj od vožnji, majka slika sina svoga, a on će njoj, tj.meni “Mama ne slikaj mene, vidi ovo sve, to molaš slikati!” I tako sam dobila lekciju iz fotografiranja i jednu malu životnu lekciju – Gledaj oko sebe pa ćeš i vidjeti koliko je toga lijepoga oko nas!

Majka slika sina

Sin kaže slikaj što vidiš, a ne mene!

Zahvaljujem Gardaland timu na odličnoj komunikaciji i što su našu Stilueta family kako smo komunicarali putem maila očarali, mi se vraćamo, prvo zato što nismo ni približno sve stigli vidjeti, a drugo – pa logično – jer nam je bilo odlično! 

SLUŽBENA INTERNERSKA STRANICA – GARDALAND

Via Derna, 4
37014 Castelnuovo d/G Verona

Telephone: 045 64 49 777
Fax: 045 64 01 267
infobox@gardaland.it

 

Foto: Ivor Mažar, fotografije snimljene mobitelom M.M. dolaze uz opis

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE