ZTC

Stiglo nam je i to dugo iščekivano ljeto, dani su duži noći su kraće, a svi mi želimo iskoristiti lijepo vrijeme, unatoč današnjoj kiši, i maksimalno uživati. Ovo su neke naše ljetne odluke kojih se planiramo pridržavati kako bi maksimalno uživali i iskoristili sve pogodnosti ovog godišnjeg doba.

Više vremena provodit ćemo vani!

Svaki dan se budimo i odlazimo na posao te se vraćamo umorni od cijelog dana. Kući dovršavamo neke svoje obveze i prebacujemo se na kauč. Navečer s ekipom odlazimo do omiljenog kafića i opet sjedimo. Umjesto toga odlučili smo prošetati, pronaći neku zabačenu plažu, opskrbiti se vodom i uživati na zraku. Ljeto je vrijeme kada si to možemo dopustiti, kada ne trebamo puno paziti ni na frizuru ni na šminku, već jednostavno uskočimo u nešto udobno i spremni smo za izlazak, a večernje temperature su i više nego ugodne za romantičan zalazak sunca ili druženje s prijateljima.

Smanjiti korištenje mobilnih uređaja!

U ljetnim mjesecima postoji mnogo više aktivnosti koje su nam dostupne, pogotovo one “vanjske”. Ne uhvati li vas nervoza kada dođete na plažu i svi oko vas bulje u svoje mobitele i ne podižu pogled. Ovo ljeto prestat ćemo stalno gledati u mobitel i vrtiti društvene mreže jer postoje mnoge druge zanimacije. Igrat ćemo odbojku na pijesku s prijateljima, baciti partiju Una ili Briškule, više razgovarati s društvom, smijati se, plivati…uživati u svemu što nam okolina pruža.

Pročitati više knjiga!

Koliko puta vam se dogodilo da ste uzeli knjigu iz knjižnice i nakon mjesec dana je vratili bez da ste uopće otvorili prvu stranicu. Ovo ljeto si to nećemo dopustiti – opustit ćemo se u svijetu mašte i čitati knjige u debeloj hladovini ili krevetu prije spavanja!

Zdravije se hraniti!

Kada su vrućine velike i ljeto u punoj snazi teška hrana nam nikako ne paše, ali svejedno rađe ćemo pojest taj cheeseburger i žaliti se na bolove u trbuhu i dva sta kasnije. A koliko vam se samo puta dogodilo da i niste gladni, ali ipak ćete malo uzeti jer vam je fino. Ovo ljeto nezdravu hranu zamijenit ćemo zdravijom. Puno sezonskog voća i povrća, voda s kriškom limuna par listića mente i svježim krastavcima, lagana hrana ljepše će vam pasti na želudac, a zbog toga ćete se i vi osjećati bolje i vaše tijelo će vam biti zahvalno.


Pripremila: Ines Cunjak
Foto: Unsplash/Pixabay
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE