ZTC

Kako najbolje započeti ponedjeljak nego preporukom za dobro štivo. Francesca Cavallo i Elena Favilli autorice su bestselera New York Times-a, knjige koja je do sada prevedena na više od četrdeset jezika. Elena i Francesca odrasle su u Italiji, a 2013. godine izabrane su među TOP 10 talijanskih inovatora.

Naša današnja preporuka je nastavak bestselera upravo ove dvije književnice, koji nadahnjuje djevojčice u cijelom svijetu da sanjaju veće snove, postave više ciljeve i još se hrabrije bore.

Knjiga Priče za laku noć mlade buntovnice 2 potpuno je nova zbirka priča napisanih u stilu bajki. Ovo je zbirka gdje ćete pronaći priče o 100 iznimnih žena, od Nefertiti do Beyonce, Rosalind Franklin i J.K. Rowling, ženama koje su svojim životima, radom i postignućima promijenile i nadahnule svijet. Jer žene su kraljice, aktivistkinje, balerine, odvjetnice, gusarice, znanstvenice, izumiteljice i još mnogo toga, a dolaze iz svih krajeva svijeta i svih profesija.

Svaka od ovih iznimnih žena dobila je svoju cijelu stranicu i portret koji je savršeno opisuje, jer život mnogih nije bio bajka, ali one su svojom hrabrošću savladale sve izazove i pokazale svima da se svi snovi mogu ostvariti.

Knjigu je ilustriralo pedesetak umjetnica iz svih krajeva svijeta.

Knjiga je dobila mnogo pozitivnih kritika, a to nas ni ne čudi jer je namjera ove zbirke da nadahne djevojčice, ali i dječake, te sve ljude da sanjaju velike snove, rade na svom samopouzdanju te da razvijaju svoje talente i oblikuju svijet u kojem žive.

Foto: Znanje

Pripremila: Stilueta

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE