ZTC

Mnogi među nama na dan popiju barem jednu kavu. Za neke je to poseban mali jutarnji ritual u kojem uživaju kod kuće, dok drugi tijekom dana nestrpljivo iščekuju kraj radnog vremena i odlazak na kavu s prijateljicama u centru grada. I sami iskreno priznajemo da se češće nalazimo u ovoj drugoj kategoriji. Ispijanje kave u samome centru grada, na riječkom Korzu, sadrži onaj poseban čar u svako doba godine pa tako i u jesen. Temperatura je idealna, dovoljna vam je tek lagana jakna, terase gradskih kafića vrve ljudima, a u zraku se osjeća živost kakvu zapažamo u srcima svjetskih gradova.

Kada je u pitanju ispijanje kave na gradskoj špici, gotovo da sama kava padne u “drugi plan”, a naglasak stavljamo na samom druženju, razgovoru, uživanju u suncu i lijepom vremenu.

Kava na Korzu je za mene prvenstveno druženje s prijateljicama, naročito vikendom kad se možemo opustiti. Još ako je lijepo vrijeme, gdje ćeš bolje?  Tada Korzo postane prava špica, uvijek sretnem brojne prijatelje. – Ester Gallo

Dok smo ljeto proveli na plaži i ispijajući koktele u beach barovi, jesen nagoviješta povratak na Korzo, ispijanje kave u prekrasnim interijerima lokalnih kafića ili na jesenskim suncem obasjanim terasama. Jedno je  sigurno – kava na Korzu je baš uvijek dobra ideja!

Ako je riječ o ispijanju kave na Korzu, to uglavnom bude u Filodramatici kad je hladnije ili na terasi Pommerija za lijepog vremena. U jesenskim danima obožavam piti kavu na sunčanim terasama, to je moj mali ritual s prijateljicama. Kava je kod mene uvijek dobrodošla! – Ljupka Hrvatin

Slažem se s Riječankom Ljupkom Hrvatin, kava na Korzu primamljiva je u svako doba godine i dana. Koji su vaši omiljeni kafići u srcu Rijeke?
Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE