skip to Main Content
MENU
Kava na riječkom Korzu uvijek je dobra ideja!

Kava na riječkom Korzu uvijek je dobra ideja!

Mnogi među nama na dan popiju barem jednu kavu. Za neke je to poseban mali jutarnji ritual u kojem uživaju kod kuće, dok drugi tijekom dana nestrpljivo iščekuju kraj radnog vremena i odlazak na kavu s prijateljicama u centru grada. I sami iskreno priznajemo da se češće nalazimo u ovoj drugoj kategoriji. Ispijanje kave u samome centru grada, na riječkom Korzu, sadrži onaj poseban čar u svako doba godine pa tako i u jesen. Temperatura je idealna, dovoljna vam je tek lagana jakna, terase gradskih kafića vrve ljudima, a u zraku se osjeća živost kakvu zapažamo u srcima svjetskih gradova.

Kada je u pitanju ispijanje kave na gradskoj špici, gotovo da sama kava padne u “drugi plan”, a naglasak stavljamo na samom druženju, razgovoru, uživanju u suncu i lijepom vremenu.

Kava na Korzu je za mene prvenstveno druženje s prijateljicama, naročito vikendom kad se možemo opustiti. Još ako je lijepo vrijeme, gdje ćeš bolje?  Tada Korzo postane prava špica, uvijek sretnem brojne prijatelje. – Ester Gallo

Dok smo ljeto proveli na plaži i ispijajući koktele u beach barovi, jesen nagoviješta povratak na Korzo, ispijanje kave u prekrasnim interijerima lokalnih kafića ili na jesenskim suncem obasjanim terasama. Jedno je  sigurno – kava na Korzu je baš uvijek dobra ideja!

Ako je riječ o ispijanju kave na Korzu, to uglavnom bude u Filodramatici kad je hladnije ili na terasi Pommerija za lijepog vremena. U jesenskim danima obožavam piti kavu na sunčanim terasama, to je moj mali ritual s prijateljicama. Kava je kod mene uvijek dobrodošla! – Ljupka Hrvatin

Slažem se s Riječankom Ljupkom Hrvatin, kava na Korzu primamljiva je u svako doba godine i dana. Koji su vaši omiljeni kafići u srcu Rijeke?

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Ivor Mažar

Vaši komentari
Back To Top