ZTC

Sigurno ste već čuli ili barem na društvenim mrežama naišli na kave zanimljivog, nešto drugačije izgleda. I kada kaže zanimljivog ne mislimo na šarolike šalice ili umjetnička djela od pjenice već na posebne okuse, preljeve i posipe na kavama. Za jesen logično se nameće jedan napitak, omiljen odabir brojnih ljubitelja lokala kao što je Starbucks koji ga i nude u svojoj ponudi, a to je Pumpkin Spice Latte.

Ako ste ljubitelj juhe ili pite od bundeve, definitivno će vam se svidjeti i ovaj aromatičan napitak. Ako Starbucks nije u vašoj blizini, saznali smo kako da ga pripremite kod kuće. Uz tek nekoliko sastojaka i par minuta pripreme, vaš će dom mirisati zamamnom, slatkom aromom.

Za početak, skuhajte kavu onako kako biste to inače učinili te paralelno u blenderu pripremite pire od bundeve. Zatim dodajte kavu, cimet, ekstrakt vanilije te javorov sirup ili med. Po želji možete dodati i šećer. Nakon što ste pripremili napitak od kave i bundeve, sa strane zagrijte mlijeko te polako miješajte dok ne dobite pjenu od mlijeka. Ulite kavu od bundeve u šalice te na vrh dodajte pripremljenu pjenu.

Možda zvuči komplicirano, no nakon nekoliko pokušajte pogodit ćete savršen omjer začina, kave i mlijeka te uvrstiti ovaj napitak u svoju dnevnu rutinu – barem za jesen.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE