Mlada Riječanka Katia Kuharić nedavno je postala MISS Primorsko-goranske županije, a mi smo odlučili doznati što to čini jednu djevojku missicom, kako su prošle pripreme te tko naša MISS uopće jest? Katia se može pohvaliti ne samo vanjskom već i unutrašnjom ljepotom, predanim radom i visokim ambicijama koje joj garantiraju blistavu budućnost u svijetu modelinga, ali i glume gdje se najviše vidi.

Draga Katia, prije svega čestitke na osvojenoj tituli MISS PGŽ. Sada kada su se emocije slegnule, možeš li nam reći kako se osjećaš?

Hvala puno. Osjećam se vrlo odgovorno, ponosno i sretno. Lijepa kombinacija osjećaja.

Kako si se odlučila prijaviti na izbor, što je po tvojem mišljenju ono što čini neku djevojku dostojnom titule?

Razmišljala sam dosta dugo o prijavi. Prošle godine nisam imala hrabrosti, ali sam zato ove pristala otići. Htjela sam isprobati takvo nešto u životu dok još mogu, a i zanimalo me mogu li uspjeti.  Po meni je svaka djevojka posebna na svoj način, a na žiriju je da to prepozna u svakoj od nas.

Modelingom se baviš već nekoliko godina, no ono što te izdvaja jest da nisi dio određene agencije. Smatraš li da to nosi svoje prednosti? Kada si započela s modelingom?

Sve ima svoje prednosti i mane. Ja sam sa modelingom započela dosta rano, točnije sa svojih 15/16 godina. Tada mi je sve bilo novo, nisam poznavala dosta ljudi u svijetu mode i bilo mi je poprilično teško uspjeti sama. Danas mogu reći da sam i više nego zadovoljna jer sam samostalno gradila svoju karijeru.

Modeling često donosi i različite predrasude prema manekenkama, ali i cjelokupnoj industriji… Koje je tvoje mišljenje o negativnim stereotipima?

Priznajem da sam ih primjetila i sama nekoliko puta iskusila, ali me nisu zaustavile da radim ono u čemu uživam.

Kako zamišljaš svoju budućnost, jeli modeling veliki dio nje?

Najveća želja mi je uspjeti kao glumica, a naravno da će i modeling uvijek biti prisutan.

Kako teku pripreme za izbor za MISS Hrvatske? Opiši nam ukratko kako izgleda dan u životu misice ? Je li se puno toga promijenilo u tvojoj rutini?

Moram priznati da nije lagano. Treba biti vrlo odgovorna, snalažljiva i što je najbitnije, svoja. Dan u životu misice započinje naravno jutarnjim rutinama kao što je njega kože lica, pa planiranje dnevne zdrave prehrane, zatim trening i onda obaveze koje je miss dužna obavljati svakodnevno.  Nije mi se puno toga promijenilo, ali osjeti se pomak. Drugačije gledam na neke stvari oko sebe, a i kroz obaveze stječem neke nove navike u svakodnevnom životu.

Izdvoji nam za kraj nekoliko omiljenih lokacija u Rijeci…

Za početak definitvno Trsatska Gradina, drugo mjesto dala bih gradskom lukobranu i naravno Kantrida.

Photo: Ivor Mažar, Borna Ćuk, Matea Kevrić

Pripremila: Katja Grubiša