ZTC

Počinje velika tradiconalna fešta Bela nedeja, koja se u Kastvu održava svake godine prve nedjelje u listopadu i tako već više od 600 godina. Ove godine je pripremljen rekordno bogat program, a od 6. – 8. listopada posjetitelje čekaju i brojne novosti.


 

Već od prijepodnevnih sati posjetitelji mogu uživati u bogatoj ugostiteljskoj, gastro i eno ponudi, a od ove godine Trg Lokvina je upravo gastro i eno središte na koje se nadogradila ponuda cijelim gradom. Naravno, svih čeka i izvrsna ponuda autohtonih proizvoda, ponuda OPG-ova i sajam robe široke potrošnje, dok je za najmlađe na nekoliko mjesta organizirana zabava u zabavnim centrima.

Program započinje danas u 14 sati kada će se na Trgu Istarske vile svečano otvoriti 20. izložba vina Udruge Belica te izložba “Makina za mlet grozje” uz kuhanje i posluživanje grobničkog sira od Frankulina i palente kompirice, dok će na pozornici nove koncertne show zone na Crekvini, u isto vrijeme, krenuti nastup Tria Asi . Od 15 sati ulicama grada svirati će vrsni ulični svirači Techno Vikings, od 17 sati vozit će se atraktivni Štulocikl, dok će ljubitelji pravog dobrog rock’n’rolla doći na svoje koncertom banda Whiteheads koji će započeti u 17 sati na Crekvini. U 20 sati, u Speleogaleriji, održat će se svečano otvaranje izložbe “Putovanje kroz povijest speleologije – iz fundusa speleološkog odsjeka Željezničar Zagreb”, a tijekom dana za posjetitelje će biti otvorena vrata Muzejske zbirke Kastavštine, ateljei Lokvina i Pavić, te Galerija Svete Trojice. Velika subotnja fešta potrajat će do 2 sata ujutro uz nastupe Grooversa i D’Beni Banda na Crekvini, te Tria Cukar i kafe i SuperCover Banda na Fortici.Foto: PR
Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari