ZTC

Nedjelja  je udarni i programom najbogatiji dan Bele nedeje, tradicionalne manifestacije koja u Kastav privlači desetke tisuća posjetitelja i turista. Program započinje već u 9:45 sati promenadnim nastupom Glazbenog društva “Spinčići” Kastav, a nastavlja se tradicionalnim događanjem “Pozdrav Beloj nedeji” u kojem sudjeluju brojni izvođači koji baštine domaći glazbeni, kulturni i čakavski izričaj. Na Crekvini se od 10:30 održava i dječji program “Mića Bela nedeja” koji najmlađima nudi radionice i zabavne igre. Posjetitelji mogu tijekom cijelog dana uživati u bogatoj ugostiteljskoj, gastro i eno ponudi, a od ove godine Trg Lokvina je upravo gastro i eno središte na koje se nadogradila ponuda cijelim gradom.

Naravno, svih čeka i izvrsna ponuda autohtonih proizvoda, ponuda OPG-ova i sajam robe široke potrošnje, dok je za najmlađe na nekoliko mjesta organizirana zabava u zabavnim centrima.

Glazbeni program započinje u 11:30 sati nastupom tria “In Between” na Fortici, a nastavlja se u 13:30 nastupom Limene glazbe Rovinj na Crekvini, dok će u isto vrijeme na Fortici nastupiti popularni Neven Barac. U 15 sati na pozornicu Fortica dolazi “Škola armunike Nika Polesa“, a na pozornicu Crekvina KUD “Zvir” Jelenje. Dva sata kasnije, obje će pozornice biti ispunjene, na Forticu stižu gosti iz Slovenije, popularni Trio Snežnik, dok će se na Crekvini plesati i učiti plesati potresujku uz instruktore koji organiziraju malu školu plesanja ovog popularnog plesa.

Ulicama grada šetat će se atraktivne Veletica i Živa fontana, svirat će PachaMama Street Conncetion i Techno Vikings, a tijekom dana za posjetitelje će biti otvorena vrata Speleogalerije, Izložbe vina i “Makina za mlet grozje”, Muzejske zbirke Kastavštine, ateljea Lokvina i Pavić, te Galerije Svete Trojice.  Večernji show program potrajat će do 2 sata iza ponoći, a rezerviran je za nastupe grupa For2nal i Night Express na Crekvini te Grupe Point i Xfinity Band-a na Fortici.

Foto: PR
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE