ZTC

Mnogi od nas nakon nove godine, motiviranim novim početkom, započnu sa redovitim odlascima u teretanu i vježbanjem. No, nekoliko mjeseci kasnije mnogi i odustanu. Nedostatak motivacije, vremena, novaca… Brojni su razlozi za odustajanje ili možda točnije: isprike! Danas vam donosimo nekoliko savjeta kako zadržati motivaciju tijekom cijele godine i uživati u zdravom duhu i tijelu.

1. Mjesečna pretplata

Ne znam za vas, ali osobno puno lakše zadržim motivaciju ukoliko u fitness centru ili teretani izaberem mjesečnu ili čak godišnju pretplatu. Pomisao na uložene novce, ali i ideju da nemam “dodatnog troška” me itekako motivira na redovito vježbanje. “Već je plaćeno, isplati se otići!”

2. Nova odjeća za vježbanje

Ok, možete me osuđivati, znam da ovaj razlog ni na koji način ne pospješuje zdravlje, ali sigurna sam da barem malo utječe na motivaciju. Izvucite one nove, slatke, šarene tenisice iz ormara i dajte im priliku “na terenu”. Sigurna sam da će vam novi sportski outfit dati motivacije i podignuti volju za vježbanjem.

3. Umjeren početak

U vježbanju je najbitnije pronaći pravi ritam i mjeru koja vama odgovara. Ne treba se prenaprezati, posavjetujte se sa trenerom glede programa koji najviše odgovara vašoj fizičkoj spremi i rezultati koje želite doseći. 

4. Pravilna prehrana

Opće je poznato da vježbanje ide u paru sa zdravom prehranom. Pokušajte izbaciti štetne namjernice i usredotočite se na veći unos voća, povrća, zdravih masnoća i proteina. Pripremajte hranu kod kuće, uživajte u okusima kvalitetnog obroka koji vam daje dovoljno energije za čitavi dan.


5. Vježbanje u paru

Pronađite svoju partnericu ili partnera za vježbanje i motivirajte jedno drugog kako biste ostali na “pravome putu”. Puno je zabavnije i efikasnije vježbati u paru, vrijeme samo proleti! 

6. Rezultati

Ne postoji bolja motivacija od vidljivih rezultata. Početak je najteži, zato ustrajte prvih nekoliko tjedana i uživajte u postepenim plodovima svojeg rada.

Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE