ZTC

Jesen je savršena uvertira u ono omiljeno doba godine prepuno zimskih čarolija i blagdana. No,  jesen sama za sebe također krije posebne  čari. Bilo da je to kava u omiljenom kafiću s pogledom na grad obavijen velom magle i neumornom kišom  ili pak sunčana šetnja parkovima prekrivenim šarenim lišćem – u jesen se odvijaju promjene oko nas i u nama.  Naprosto obožavamo one jesenske dane kada se možemo navući omiljenu pidžamu, zamotati se mekanim ogrtačem i uživati u zvuku kiše uz šalicu aromatičnog čaja. 

Jesen nam također donosi i jedan zanimljivi blagdan – Noć Vještica. Iako se ona u Hrvatskoj slavi tek u obliku kostimirane zabave, ponekad zavirimo u svijet američkih filmova i serija te pronađemo barem dio inspiracije u njihovim nevjerojatnim dekoracijama, jelima i kostimima inspiriranim upravo ovim blagdanom. 

Možda ne planirate napraviti čitavu tematsku zabavu, no ponekad je zabavno u društvu obitelji ili prijatelja izraditi pokoju dekoraciju ili pripremiti slasticu s bundevama kako bismo se potpunosti uživjeli u jesensku čaroliju. 

Jedna od najosnovnijih stvari koje možete učiniti, a pritom se i dobro zabaviti jest rezbarenje bundeve. Za početak, potrebno je izabrati odgovarajuću bundevu predviđenu za dekoraciju te razmisliti kakav izgled želimo postići. Nemojte previše razmišljati, pristupite ovome kao igri, dobro se zabavite te u granicama svojih mogućnosti izrezbarite nekoliko simpatičnih bundeva koje mogu krasiti stol za blagovanje, terasu ili jednostavno kutak u domu koji će ovog mjeseca zasjati u jesenskom ruhu.

Izrezbarena bundeva i nekoliko svijeća u trenutku će stvoriti mističnu, pomalo strašnu atmosferu koju priželjkujemo. Ako ste spretniji u kuhinji nego pri izradi dekoracija, možda ćete poželjeti pripremiti jelo s bundevom u glavnoj ulozi. Bilo da se radi o slanoj varijanti kao što je poznata juha od bundeve ili slatkoj u obliku kolačića ili kreme u čaši – važno je da se dobro zabavite pri pripremi!


Potpuno je razumljivo da Noći Vještica ne pristupamo s istom pažnjom ili entuzijazmom u usporedbi s primjerice Amerikancima, no ne postoji ništa loše u tome da poželite svoj dom privremeno dekorirati s nekoliko prikladnih tematskih ukrasa ili pak pripremite večeru ili zabavu inspiriranu upravo Noći Vještica.

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE