ZTC

Svako odstupanje od rutine ima svoje dobre i loše strane. Uzevši u obzir dugi vikend, neradni ponedjeljak je onima koji su ga mogli provesti u neradnom raspoloženju sigurno dobro došao, no nakon tri dana provedena u off radnom modu, slijedi utorak sa svim obilježjima ponedjeljka, a uz to i veliki minus što je odmor i opuštanje čine svoje u povratak u svakodnevicu nije lagan. No, razmišljali smo što bi nama pomoglo i par dobrih savjeta odlučili zabilježiti:

  • RASPORED OBAVEZA I ZAOSTATAKA

Prvo riješite ono obaveze koje su na listi prioriteta i koje su vam možda i najmanje drage, no ne idite metodom lakšeg otpora. Posvetite se onome što doista morate, a onda ipak lakše i mirnije uplovite u radni dan sa stvarima koje ne rade veliki pritisak i nemir.

  •  VODITE RAČUNA O SVIM OBLICIMA KOMUNIKACIJE

Navodno je Bill Gates imao raspored svake minute svoga dana, je li to dobra organizacija, krajnost, genijalnost, nećemo komentirati. No, pazite na ometače energije i fokusa. Utišajte zvuk telefona, vodite računa da mailove otvarate u određenim periodima ne dopustite da vas za vrijeme obavljanja zadataka zagušuju svi silni oblici komunikacije. Budite na raspolaganju koliko vaš posao zahtjeva, no budite usmjereni, samim time bit ćete i kvalitetni.

  • BRINITE O SVOJIM EMOCIJAMA

Tri dana bez posla najčešće znače prvi kaotičan radni dan hvatanja ritma i riješavanja svih obaveza. Situacija dovodi do nemira, stresa što se odražava na realiziranje obaveza, komunikaciju i energije koja poput nabujale rijeke ruši sve pred sobom. Ne dozvolite si da postanete destruktivni, kad imate napad panike, osjećaj ili da ne možete disati ili dišete ubrzano, stanite. Ustanite, lagano prošećite, vodite brigu o smirenim pokretima koji će smiriti duh. Duboko dišite i usmjerite se na to, doista pomaže. Brinite o svojim emocijama i o svojoj energiji. Ona će vam ili apsolutno pomoći ili odmoći, to ovisi samo o vama.

  • ULJEPŠAJTE SI DAN

Što bi vas danas ili za vrijeme radnog vremena ili po završetku usrećilo? Kava s prijateljicom, čaša vina s društvom, šetnja? Ugodite si. Učinito to. Bez puno razmišljanja, imajući na umu da dan nosi neko zadovoljstvo po vašem guštu, lakše ćete mu se posvetiti i s osmijehom prepustiti, a nije li to poanta svega.

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE