ZTC

Polako se privikavamo na činjenicu da ljetne avanture postaju uspomene te je vrijeme za povratak u svakodnevnu rutinu, čak i kada ona znači kišne i hladne dane ispunjene poslovnim i privatnim obavezama, a ne uživanjem na plaži. Posve je normalno da osjećate manjak energije i motivacije, a ni ovo sumorno vrijeme definitivno nam ne pomaže. Ne znam za vas, ali ono što mene uvijek raspoloži i nadahne jest malo preuređenje doma te dašak one jesenske topline i udobnost koji nam je falio.

Čudno je to kako uvijek razmišljamo unaprijed u nestrpljivom smo iščekivanju nekog drugog dana, nekog drugog godišnjeg doba ili blagdana, a zapravo su sve ljepote čitavo vrijeme oko nas. Možda žudite za morskim valovima i koktelima u ruci, ali vjerujte mi već s prvim šuškanjem lišća pod nogama sjetit ćete se zašto je jesen prekrasno godišnje doba.

Dovoljno je tek nekoliko jednostavnih promjena i dekoracija da i sami unesete jesenski duh kroz tople zemljane tonove u svoj dom. Kada govorimo o sezonskim dekoracijama, ne želimo posezati za velikim promjenama kao što je namještaj ili bojenje zidova, već jednostavnih dekoracijama koje se lako mogu pospremiti kada za to dođe vrijeme.

Kroz koji tjedan, prirodu će prekriti najljepši žuti, crveni i smeđi tonovi, zato se uputite na izlet u prirodu i ponesite kući nekoliko plodova ili lišća koji vam zapnu za oko. Uz malo mašte i kreativnosti možete u trenu izraditi središnji aranžman za stol ili neku drugu površinu koju želite istaknuti. 

Također, za stvaranje topline i ugode u domu dovoljno je nabaviti i nekoliko dekica i ukrasnih jastuka u zemljanim tonovima koji osim što ljupko izgledaju ujedno su i vrlo funkcionalni. Dok slušate tutnjanje kiše, zaogrnite se toplom dekicom i uživajte u ukusnom čaju i dobroj knjizi – prava jesenska idila!

Za poseban dojam, dodajte i nekoliko svjećica, a nemojte zaboraviti niti na buče – kraljice jeseni koje će uskoro zablistati u punome sjaju. Donosimo vam i nekoliko fotografija kojima se možete inspirirati pri uređenju svoje jesenske oaze.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE