ZTC

Tehnike bojenja kose koje stvaraju efekt “prirodnih pramenova” sve su popularnije, no ljeti možete znatno uštedjeti pri posjetama frizerskom salonu i pokušati pramenove na svojoj kosi stvoriti doslovno prirodnim putem. Osim što trošite manje novaca, kosu ne štetite bojanjem. 

I sama sam se nekoliko puta zatekla kako čeznutljivo promatram djevojke koje krasi ne samo preplanula put već i kosa “prošarana” zlatnim pramenovima. Upravo prirodno nastali pramenovi doista i jesu oni najljepši i niti jedna tehnika bojenja ne može pružiti jednako prirodan i skladan izgled.

Stoga, ako je vaša kosa smeđe, plave ili čar crvene boje, no priželjkujete čaroban dodir ljetnog sunca i za nijansu svjetliju kosu, na pravome ste mjestu! 

Jedan od preparata koji se najčešće koristiti pri prirodnom posvjetljivanju kose jest limunov sok. Sve što vam treba jest prirodno dobiven limunov sok kao baza za preparat. Dodatan plus jest cimet za dodatno posvjetljivanje te kokosovo ulje koje će spriječiti isušivanje. Potražite bočicu za raspršivanje i napunite je  s 2/3 limunovog soka i 1/3 vode. Po želji dodajte malo cimeta ili kokosov ulja. Sve što trebate učiniti jest sprejem ravnomjerno nanijeti tekućinu duž cijelu kosu ili se fokusirati samo na određene pramenove. 

Tekućinu nanesite na kosu dok se sunčate na plaži te spojite ugodno s korisnim. Svakako se pobrinite da ste ostatak tijela i lice zaštitili kremom za sunčanje i nemojte pretjerivati sa sunčanjem. 

Kada dođete doma isperite kosu i nanesite hranjivu masku ili regenerator. Nakon nekoliko uporaba trebali biste primijetiti djelovanje limunovog soka, odnosno lagane svijetle pramenove u kosi.

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE