Prve vrućine već su tu i vrijeme je da posegnemo za hladnim pićima poput limunade ili ledenog čaja, voćnim smoothijima i neizostavnim sladoledom. Mi vam donosimo nekoliko ideja kako se rashladiti ljeti kada vam ponestane ideja, a želite brzo i ukusno rashlađenje.

Dovoljna količina tekućine nužna je, pogotovo u vrijeme velikih vrućina, no ponekad je teško popiti dovoljno vode ili na to jednostavno zaboravimo. Kako biste si “olakšali” dnevni unos vode, možete pripremiti i ohlađeni zeleni čaj uz dodatak mente ili u vrč hladne vode narezati malo krastavca, limuna, naranče, limete ili bilo kojeg drugog voća čiji okus volite. Na ovaj način dobit ćete vodu s blagim okusom, te dodatnim vitaminima. Ovo je odlična alternativa vodama s okusom i zaslađenim okusima – brza, jednostavna, jeftina i vrlo zdrava!


Tko ne voli sladoled? Još ako se radi o domaće pripremljenom, ukusnom voćnom sladoledu sigurna sam da takvih nema. Priznajemo da je lakše kupiti gotovi sladoled, no izrada domaćeg sladoleda može vam pripremiti izazov i zadovoljstvo, posebice ako se radi o ljetnim večerima i dolasku gostiju. Nabavite jednostavne kalupe, smiksajte voće i jogurt te smjesu zamrznite u hladnjaku. Uživajte u pravoj ljetnoj deliciji za rashlađenje.


Te za kraj, kraljica u svijetu ljetnog voća – lubenica. Ohlađene kriške lubenice, savršen su način za rashlađenje. Izaberite zrelu lubenicu, narežite je na kriške i kratko ohladite. Brzinsko rješenje kada želite “guštati” u slatkom, te istovremeno zdravom obroku.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE