ZTC

No makeup makeup look naziv je za makeup koji izgleda prirodno, kao da zapravo ni ne nosite šminku, a koji istovremeno naglašava vašu prirodnu ljepotu što ga čini idealnim za svaki dan.

Prvi korak jest pripremanje kože što podrazumijeva razne pilinge koji će odstraniti odumrle stanice kože. Zatim svakodnevno čišćenje lica koje će odstraniti šminku i sve nečistoće s njega. Treći i vrlo važan korak je nanošenje hidratantne kreme koja će vašoj koži pružiti potrebnu vlagu i time je „oživiti“. Osim hidratacije lica, važno je nanijeti i okoloočnu kremicu s obzirom da se radi o osjetljivoj i tanjoj kožici koja zahtjeva posebnu njegu. Time ćete stvoriti i dobru podlogu za nanošenje korektora.

Prije samog nanošenja šminke, važno je nanijeti primer koji će produžiti trajanje šminke i spriječiti da vam ona sklizne s lica.

Što se tiče podloge, za svakodnevni je prirodan izgled bolje odabrati BB kremu ili CC kremu. BB krema (eng. blemish cream) ima srednju prekrivnu moć i laganije je teksture od pudera. CC krema (eng. color control) ima jaču prekrivnu moć od BB kreme i služi za korigiranje nepravilnosti na koži poput crvenila, pigmentacije, ožiljaka i dr.
Nakon nanošenja podloge, na red dolazi korektor. Njime možete prekriti nepravilnosti na licu, podočnjake ispod očiju i posvijetliti to područje kako biste izgledali svježije. Osim područja ispod očiju, njime možete posvijetliti i čelo, vrh nosa i područje brade.
Zatim na red dolazi bronzer. Njime ćete utopliti vanjske dijelove lica i time, u kombinaciji s posvjetljivanjem, licu dati dimenziju.
Za prirodan izgled, važno je i rumenilo. Najbolje nijanse su breskvasta ili ružičasta koja će obrazima dati prirodnu boju.
Na vrhove jagodičnih kosti možete nanijeti i highlighter, bilo u kamenu bilo u sticku, dok se tekući highlighter može pomiješati s podlogom i time cijelom licu dati zdravi sjaj.

Važan dio svakog makeup-u pa i ovog jesu obrve. Potrebno ih je samo lagano popuniti i fiksirati s gelom koji može biti proziran ili u boji. Njihovo definiranje će dati potreban „okvir“ samom licu, a time i makeup-u.

Što se očiju tiče, tu se mogu kombinirati tri proizvoda – bronzer, olovku i maskaru ili se pak može nanijeti samo maskara. Ako se koristi bronzer, na cijeli kapak prije toga treba nanijeti primer koji će spriječiti njegovo nakupljanje u pregibu kapka. Bronzer će konturirati oko i time stvoriti iluziju njegove dubine. Kad se koristi olovka u no makeup makeup look – u, nju je najbolje nanijeti ili u tankom sloju uz rub trepavica ili s unutarnje strane ruba trepavica, tzv. tightline kako bi se nakon nanošenja maskare stvorila iluzija punijih trepavica. No, ova se dva koraka mogu i preskočiti te se može nanijeti samo maskara koja će definirati oči i otvoriti pogled.

Na usne je za ovakav makeup najbolje nanijeti balzam ili sjajilo u neutralnoj boji te ga dodatno utapkati prstima kako bi on izgledao što prirodnije.

Nakon što je makeup gotov, slijedi fiksiranje šminke ili puderom u prahu ili fiksirajućim sprejem.
Iako izgleda kao da svi ovi koraci zahtijevaju puno vremena, zapravo se radi o doista brzinskom svakodnevnom makeup-u koji izgleda prirodno i svježe.
Pripremila: Marina Pilar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE