skip to Main Content
MENU
Kako postići brončani make up otkriva Marina Pilar

Kako postići brončani make up otkriva Marina Pilar

Približavanjem ljeta svi iščekujemo sunce, more, plaže i toplo vrijeme. Zbog velikih vrućina, ljeti se, što se makeup-a tiče, odabiru proizvodi laganije teksture i teži se što manjoj količini makeup-a, a što većoj preplanulosti kako tijela tako i lica. Jedan od često spominjanih makeup look-ova je tzv. sun-kissed makeup look ili brončani makeup. U nastavku vam donosim kako ga postići i kojim proizvodima.

Temelj svakog dobrog makeup-a je dobra priprema kože. Jedan od odličnih načina kako je ljeti osvježiti ali i hidratizirati je nanošenje termalne vode. Vodica dolazi u spreju te ju se lagano rasprši po licu. Ona omogućava bolje razmazivanje podloge, hidratizira kožu bez osjećaja težine, a rezultat je sjajan i svježi finish.

           

Jedan od ključnih faktora u njezi, ali i u pripremi kože ljeti, jest SPF faktor. Njega možete nanijeti u obliku klasične, bijele kreme kojom ne ujednačavate ten ili u obliku tonirane kreme koja, osim SPF faktora sadrži i boju pa njome možete istovremeno i zaštititi kožu od sunčevih zraka ali i prekriti nepravilnosti na licu.

                  

Za postizanje brončanog izgleda, za makeup na očima birajte zlatne, brončane ili rose gold nijanse. Zahvaljujući toplim podtonovima ovih nijansi i njihovom sjaju, savršeno će se uklopiti u sun-kissed makeup look.

Osnovni proizvod ovog makeup look-a je svakako bronzer. Njega se nanosi velikim, okruglim kistom na dijelove lica koji su najviše izloženi suncu – vrh čela, sljepoočnice, jagodične kosti i dio ispod njih, vilica, a možete ga nanijeti i na vrat kako bi se dobio potpuni look. Njime možete i konturirati lice ili ga samo „utopliti“. Bitno je bronzer dobro izblendati kako se ne bi dobile stroge i definirane linije i kako bi izgledao što prirodnije. Možete birati između matt i shimmerastih (sjajnih) nijansi. Prilikom konturiranja matt bronzerom bitno je da boja bronzera ima hladan podton čime ćete postići prirodnu sjenu na licu, a kada se bronzerom utopljava lice onda on može sadržavati i sitne šljokice ili sjajne čestice te može biti toplog podtona čime ćete postići taj osunčani izgled lica. Bronzer također možete nanijeti i umjesto rumenila na obraze i tako postići ujednačeni izgled.

             

Za usne odaberite ili balzam ili sjajilo lagane teksture breskvastih, toplih nijansi koji će dati završni touch cijelom looku.

                                                                         

Za kraj, cijelo lice još jednom pošpricajte termalnom vodom kako bi fiksirali šminku i licu dali sjaj i svježinu.

Pripremila: Marina Pilar

FOTO: Službene fotografije brandova

Facebook KOMENTARI

Back To Top