ZTC

Proljeće je tu. Sunce je zagrijalo Korzo, šetnice, livade – nema dvojbe da ovaj produženi vikend morate provesti na otvorenom. Mnogi će ovaj 1. maj provesti pripremajući roštilj u prirodi s obitelji i prijateljima, no ukoliko još nemate planova, donosimo nekoliko ideja gdje uživati na Suncu i napuniti baterije za ostatak radnog tjedna. Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine. 

Uvijek možete posjetiti Trsat i uživati u divnom pogledu na čitavu Rijeku s Trsatske gradine, prošetati ulicama starog grada i popiti kavu na suncu. Trsatskim stubama se spustite do centra Rijeke, ukoliko želite posjetiti Korzo  i popiti kavu na gradskoj špici.

Za ljubitelje šetnji uz more tu je jedna od omiljenih lokacija brojnih Riječanki i Riječana – šetnica Molo Longo. Bilo da ste ljubitelji trčanja, šetate sa djecom ili psom, u potrazi ste za savršenom romantičnom šetnicom – Lungo Mare idealna je opcija. Od Voloskog do Opatije ili čak Ike i Lovrana – ova šetnica ispunjena je prekrasnim prizorima morskog plavetnila, zbog kojeg će te ju htjeti uvrstiti u svoju dnevnu rutinu i radnim danom. Okrenite broj drage osobe, obucite tenisice i laganu jaknu i udahnite miris mora.

 Uz najpoznatiju opatijsku šetnicu Lungomare, nedavno je otvoren i nov sklop šetnicu unutar projekta  „Opatija Hike“ –  šetalište Carmen Sylva, staza za Veprinac u dva smjera: Opatija-Zatka-Veprinac i Opatija-Kolavići-Veprinac, zatim staza za Učku: Opatija-Ičići-Poljane-Poklon. Staze su kategorizirane po kriterijima zahtjevnosti i tematski obrađene,

Ako vam je Molo Longo “van ruke”,  svakako posjetite prekrasnu Kostrenu na suprotnom kraju grada. Šetnica uz omiljene plaže, vjetar u kosi, miris mora, toplina sunca na koži – postoji li bolji način za provođenje neradnog ponedjeljka?


Photo: Ivor Mažar, Eni Brušnjak

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE