ZTC

Bilo da je riječ o putovanju u daleku zemlju koje su trebali rezervirati ili onaj izlet autom na koji su trebali otići, istraživanje Booking.com-a otkriva da zapanjujućih 84% putnika iz Hrvatske žali za propuštenim prilikama.

Globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, u suradnji s tvrtkom ili, najbržim offline uređajem za prijevode, proveo je istraživanje na uzorku od 20.500 globalnih putnika među kojima su i putnici iz Hrvatske, kako bi otkrio da najčešće propuštene prilike putnika iz Hrvatske uključuju sljedeće: nije se dovoljno često putovalo (74%), nije se više putovalo u mladosti (48%), nije se išlo na više dalekih putovanja (41%), nije se putovalo u udaljenija i zabačenija odredišta (38%), nije se više istraživalo u posjećenim zemljama (32%) i nije bilo više pustolovina na putovanjima (32%).

Generacija Z najviše žali, pri čemu više od trećine putnika iz Hrvatske u ovoj skupini smatra da nije bilo dovoljno pustolovno na putovanju (39%) i troje od 10 (39%) žali što nije putovalo u udaljenija odredišta. Također, nije iznenađenje da je 41% putnika selfie generacije iz Hrvatske (18 do 24 godina) uznemireno jer ne fotografira dovoljno na putovanju. Ovaj je postotak 34% za sve ispitanike iz Hrvatske ukupno.

Unatoč osjećaju žaljenja koji uglavnom proizlazi zbog naizgled nepremostivih prepreka oko jezika, troškova, uputa i sigurnosti u nepoznatom, pet od osam (62%) putnika iz Hrvatske prebrodilo je svoje strahove od putovanja u novo odredište i ipak se odlučilo za to putovanje. Millennialsi iz Hrvatske najspremniji su suočiti se s preprekama koje ih sputavaju da odu na putovanje uz dvije trećine (66%) putnika koji su nadvladali ono što ih zabrinjava. To ima pozitivan učinak jer je potaknulo 48% putnika iz Hrvatske da više putuju u budućnosti, 61% ih je steklo više samopouzdanja u životu, a 43% osjećaj osobnog ispunjenja. Putovanje jača postojeće i stvara nove prijateljske odnose – skoro trećina (33%) putnika iz Hrvatske zbližila se s obitelji, a dvoje od pet (41%) putnika iz Hrvatske sklopilo je dugotrajna prijateljstva dok su bili na godišnjem odmoru.

Više od dvije trećine putnika iz Hrvatske (69%) odlazak na godišnji odmor potaknuo je da uvedu značajne životne promjene, a taj postotak raste na 76% među osobama između 18 i 24 godine. 15% putnika iz Hrvatske kaže da je pronašlo svoju svrhu ili strast u životu, 17% ih je nadvladalo veliki strah, a 15% naučilo novi jezik. Putovanje može biti korisno i za fizičko i mentalno zdravlje – 69% putnika iz Hrvatske navelo je kako je putovanje imalo pozitivan učinak na njihovo mentalno zdravlje, a 35% ih je odlučilo poboljšati svoje fizičko zdravlje.

Booking.com B.V. osnovan je 1996. godine u Amsterdamu te se od male nizozemske startup tvrtke razvio u jednu od najvećih online tvrtki na svijetu. Booking.com je dio grupe Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) i broji više od 17.000 zaposlenika u 198 ureda i 70 zemalja diljem svijeta.

Njihova je misija omogućiti ljudima da proputuju cijeli svijet. Stoga ulažu u digitalnu tehnologiju kojom im nastoje olakšati putovanja. Uz njihov tim korisničke službe, korisnici mogu kontaktirati Booking.com 0-24 i zatražiti podršku na 43 jezika, u bilo koje doba dana ili noći.

Pratite ih na Twitteru i Instagramu i  Facebooku, a za novosti, podatke i ostalo posjetite njihov global media room.

Foto: Pixabay

Pripremila: Stilueta

 

Vaši komentari