ZTC

Prihvaćanje različitosti glavna je tema knjige Kad te bajka sastavi,  a život rastavi koja nije tipična knjiga za samopomoć i ne obraća se samo ženama.

Ova  knjiganosi podnaslov: Usklađivanje jezika ljubavi. Knjiga opisuje svu zamršenost odnosa iz perspektive dviju autorica Ivane Šešo i Emine Pršić.
Ivana Šešo diplomirana je defektologinja – socijalna pedagoginja i realitetna terapeutkinja, kolumnistica i spisateljica. U spisateljskim vodama bavi se međuljudskim odnosima općenito te partnerskom odnosno bračnom problematikom.
Emina Pršić diplomirana je odgojiteljica, uz rad na projektima nacionalnih televizija, piše i kolumne za portale, a u pripremi je i treća knjiga te Emina  u ovim trenucima usklađuje pisanje s majčinskim obavezama, upravo je majčinstvo i stvaran život koji dolazi s bebicom nadahnuće za novu knjigu.
Kad te bajka sastavi, a život rastavi…
“Dan je svadbe. Maja i Mislav su uzbuđeni i sretni, no njihovi roditelji, prijatelji, kumovi, djeveruše… svi imaju neke svoje zamisli o tome kako bi njihov dan (ali i život) trebao izgledati. I Maja i Mislav imaju velika očekivanja – od ljubavi i od života – ne baš usklađena…”
Autoricama je ovo druga zajednička knjiga. Prvu Nedostaje? Ne. Dosta je! objavile su 2012., u izdanju Algoritma, a knjiga je te godine proglašena najprodavanijom domaćom publicistikom.

Na neki su način krenule obratnim putem. U prvom su se djelu bavile zacjeljivanjem rana nakon propale ljubavi, a sada se vraćaju na početak i uče nas što očekivati od ljubavi, što, kako i kada jasno reći da nam veza ne bi skliznula na kolosijek promašenih očekivanja. Odnosi koji su nam važni uspijevaju samo ako prihvaćamo i usklađujemo različitosti, ističu obje autorice, a ova je knjiga njihov putokaz kako to postići u svakodnevnom životu.
Bajka, dakle, još može imati sretan kraj. Ne onaj “i živjeli su sretno do kraja života”, nego kako Ivana i Emina kažu: “i živjeli su svjesno do kraja života”, a na pitanje kamo će dalje odvesti Maju i Mislava, složno tvrde: “U emocionalno sazrijevanje i odrastanje koje ni jedno od njih još nije proživjelo… A to, znate, može biti jako bolan i težak proces”.

Knjiga je to koja mijenja živote, autorice neprestano dobivaju mailove, poruke u FB inbox u kojima im se žene otvaraju i otkrivaju u kojoj im je mjeri knjiga promijenila život.

Teatro Lounge bar u Rijeci, ovoga će petka, u 18h ugostiti promociju knjige, uz piće dobrodošlice i fine zalogaje, dopustite si zaviriti u svijet ljubavi i odnosa, pitati sve što vas zanima i nabaviti knjigu po promotivnoj cijeni.

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari