Jučer smo svjedočili povijesnom danu, ali danu koji je trajao danima. Mjesecima i godinama koliko se čekao taj jedan dan. Čekao se marljivo i strpljivo, s vjerom, nadom, ljubavlju, čekao se generacijama i konačno je svanuo u svojoj važnosti i ljepoti. 

NK Rijeka pobjedom protiv HNK Cibalie osvojila je povijesni naslov prvaka koji nam je donio toliko više od samog nogometa. Bio je to dan u kojem su muškarci ponosno plakali, a žene ponosno navijale, bila je to noć u kojoj je Gradom koji teče potekla bujica sreće, ljubavi, vjere, optimizma, zajedništva znajući da živimo trenutke o kojima ćemo s ponosom pričati.

Sve što se odigralo jučer, na terenu, ulicama i našim srcima u konačnici nije stvar sreće, to je plod rada i plod vjere da se može, uprave na čelu s gospodinom Damirom Miškovićem i cijelog tima NK Rijeke koji svom radnom vremenu ne daju sate već ljubav, ljubav i ljubav koju žive s ovim klubom, trenera – gospodina Matjaža Keka čija skromnost, predanost i rad mogu svima poslužiti kao inspiracija kako uspjeti i živjeti nešto što je dugo bio samo san. Sve što smo živjeli jučer dugujemo nogometašima i njihovim obiteljima koji su u cijelom prvenstvu jasno postavili ispravne motive, igra za rezultat, ne za slavu, ne za ego, igra za klub, igra za trenera, igra za Nju. Armadu. 

Nedavno smo pisala o prekrasnom rođendanu navijača no ovo je bila najljepša čestitka. Trnci mi prolaze kad se sjetim ispraćaja i dočeka navijača iz Splita, trnci mi prolaze kad se sjetim slavlja na Kantridi, a ova fantazija jučer učinila nas je ponosnima još  jednom, Gradom koji teče potekla je ljubav, čista, iskrena, nestvarna. 

Rijeko, hvala ti. Ti si doista najbolje od svega. 

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE