ZTC

Teški su ovi ponedjeljci, pogotovo kad vikendima već osjetimo mirise i okuse ljeta, a onda kao povratak u stvarnost dolazi taj dan, dug kao što mu i me zvuči – ponedjeljak. No, nama su u zadnje vrijeme počeci tjedna draži, slađi i blaži jer krenuli smo sa intervjuima u kojima rado dajemo priliku da brojnim sugovornicima, a danas kavu pijemo s urednicom portala Extravagant, Minelom Đivoje Ibrahimović koja nam je otkrila kako počinju njezini dani i koliko kava je potrebno za njezino dobro jutro!

Draga Minela, dobrodošla u našu novu rubriku: Jutarnja kava! Uz gutljaje prve kave i prva pitanja nameću se sama od sebe: Otkrijte nam svoj jutarnji ritual? Volite li odvojiti pola sata samo za sebe, ispijanje prve kave, uređivanje, planiranje dana ili niste “jutarnji tip”?

Draga Marija, hvala na dobrodošlici, divno je prvu kavu piti s tobom. S obzirom da moj dan započinje u 6h ujutro, onda pretpostavljam da sam jutarnji tip (smijeh). Nikada nisam pretjerano voljela jutra, ali nakon dvoje djece, posla i prekratkog dana, silom prilike postala sam jutarnji tip i to onaj koji se uspije čak i nasmijati jutarnjem alarmu. Jutra ne mogu zamisliti bez kave, i to dvije, u većini slučajeva i tri, priznajem kava mi je slabost pa sam valjda i savršen gost za tvoju novu rubriku (smijeh). Nadalje, jutra su nezamisliva bez mog rokovnika s kojim započinjem svaki dan, jer ukoliko ujutro ne isplaniram dnevne obaveze, popodne se dogodi da ne znam ni koji je dan, te laptopa koji se upali ujutro, a ugasi navečer, jadan. Ljepotu jutra prekine alarm koji se pali u 7h, kada počinje pomutnja u redovima, buđenje djece, vožnja u školu, zaboravljene knjige, vožnja nazad kući, pa opet u školu…situacije koje moj rokovnik svako jutro predvidi.

Jutra su divna!

Kada  bi mogli izabrati bilo koga, s kime biste voljeli popiti kavu i uživati u dobrom društvu?

Najljepša kava je vikendom u društvu moga supruga, koji nikako nije jutarnji tip, pa su ta jutra pomalo i komična. Moja glasna i neugasiva želja za jutarnjim razgovorom, njemu je i dan danas neshvatljiva.

Kako izgleda uobičajen dan u vašem životu? Gdje i kako najradije provodite vrijeme?

Moj uobičajen dan započinje, kako sam već rekla u 6h ujutro. Nakon planiranja obaveza i prve kave, djecu vozim u školu i obavim kupovinu namirnica i najnovijih modnih časopisa, nakon čega započinje radni dan u kojem, moram priznati, najviše uživam. Prelistavanje časopisa, Facebooka, Instagrama…istraživanje trendova, noviteta, pronalaženje inspiracije, čitanje mailova…najdraži su dio moga posla. Što se tiče slobodnog vremena najradije ga provodim u krugu obitelji, šetnjama, uz dobru knjigu ili film.

Koji  su vaši savjeti za one dane kada se jednostavno osjećate kao da ne biste niti izašli iz kreveta… Sve smo ih barem jednom imale. Kako se oraspoložiti, motivirati? 🙂

Po prirodi nisam deprimiran tip osobe, te u svakoj situaciju pronalazim pozitivnu stranu. Vrlo sam optimistična, a kada se nađem pred situacijom koja bi svakoga izbacila iz takta, ne dopuštam nebitnim stvarima da mi pokvare dan. Naravno da postoje oni dani kada bih jednostavno „zabila“ glavu u jastuk i pustila dan da prođe mimo mene, ali tada čujem ono najslađe „mama“ i sve loše nestane u trenu. Volim život i sve ono što on nosi, mislim da je to i najbitnije, na svaki novi dan gledati kao na novu priliku.

Što ili tko vas u životu inspirira? Bilo da se radi o fotografiji, odjevnoj kombinaciji, pisanoj riječi, hobiju ili poslu? Kako održavate motivaciju i optimizam?

Zbog prirode svoga posla upoznala sam brojne osobe koje su me oduševile da li zbog svoga kreativnog hobija, posla, izgleda…upravo zbog tih osoba i volim ovo što radim. Uvijek se iznova razveselim svakoj novoj kreativnoj duši koju upoznam, jer je nevjerojatan osjećaj raditi s takvim ljudima. Njihova energija, pozitiva, način na koji koračaju životom prekrasna je spoznaja koja me svakim danom motivira i oduševljava.

Moda. Način izražavanja,oblik umjetnosti ili jednostavno  –  nužni odjevni predmeti? 

Moda je nešto što i kada bih htjela, ne bih mogla zaobići. Rekla bih ona je sastavni dio moga života i lagala bih kada bih rekla da ju ne volim. Vrlo mi je bitna, prije svega poslovno. Kao što sam već navela, jedan od bitnijih dijelova moga posla je istraživanje trendova, modnih časopisa, portala…volim uvijek biti u korak s novitetima, to ne mogu izbjeći nikako. Što se tiče privatne strane, moj se stil uvelike razlikuje od onoga o čemu pišem. Volim rock chic stil odijevanja, modne dodatke koji se ističu i podižu odjevnu kombinaciju. Upečatljiv nakit poput Aura nakita, a moja slabost su torbice…imam ih u svim bojama, oblicima, velike, male…Obožavam domaći dizajn, drugačiji i posebniji. Pošto nisam baš veliki ljubitelj glamuroznih haljina, kada prilike zahtijevaju da ju ipak odjenem, uvijek biram haljine Cataleya by Martina Ješe. Sportska elegancija me najbolje opisuje, a Martina moj stil već jako dobro poznaje. Za dnevne prilike biram komade iz Fashion Disorder ateliera, Manuela Lovrenčić kreira zaista posebne kolekcije, koje obožavam. Što se tiče torbi, najčešće nosim torbice Elegant bags, a totalno otkriće ovoga ljeta mi je Fashion spot shop online, imaju odlične stvari.

Što za vas predstavljaju društvene mreže, posebice Instagram? Mjesto izražavanja kreativnosti, predstavljanja osobnog stila, nešto poput dnevnika ili čak samopromocije?

S obzirom da su i društvene mreže jako važan dio moga posla, vrlo su mi bitne. Poslovno, one su savršena prilika za predstavljanje onoga što radimo, upoznavanja čitatelja i komunikacija s njima. Moram priznati, da su naši čitatelji zaista divne i predivne osobe, koje osim što nam daju vjetar leđa, svojim pozitivnim komentarima, upravo na društvenim mrežama čine ovaj posao prekrasnim. Privatno, obožavam Instagram, on mi je kao neki tip online dnevnika. Obožavam ga zbog brojnih novih prijatelja, koje sam upoznala upravo na Instagramu. Čudno je to, koliko se možeš povezati s ljudima koje nikada u životu nisi vidjela. To je zaista divan osjećaj.

Nabroijte nam nekoliko omiljenih destinacija za putovanje! Može i nekoliko sa wish liste 🙂

Samo jedna, uvijek i zauvijek – Italija!

Otkrijte nam 5 omiljenih lokacija u vašem gradu?

Rijeku naprosto obožavam, to je zaista jedini grad u kojem želim živjeti! Obožavam njezine ulice, trgove, more, trgovine, ljude…Teško je izdvojiti samo neke…Rijeku svatko doživi na svoj način i rijetko tko se bar jednom nije u nju zaljubio.

Priprema: Stilueta

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE