skip to Main Content
MENU
Jutarnja kava ponedjeljkom: Ester Gallo!

Jutarnja kava ponedjeljkom: Ester Gallo!

Današnju prvu jutarnju kavu ispijamo sa našom Ester Gallo, modnom ikonom čiji stil obožavamo i pratimo na društvenim mrežama. Uvijek draga i nasmijana, potpuno iskrena, Ester nam otkriva njezine male jutarnje rituale, omiljene lokacije u Rijeci, sadržaje na Stilueti, te sve one male sitnice koje uljepšavaju jutra i dane…

Draga Ester, dobrodošla u našu rubriku: Jutarnja kava! Uz gutljaje prve kave i prva pitanja nameću se sama od sebe: Otkrijte nam svoj jutarnji ritual? Volite li odvojiti pola sata samo za sebe, ispijanje prve kave, uređivanje, planiranje dana ili niste “jutarnji tip”?

Jutarnja kava? Kod mene je malo drugačije. Ja jutro počinjem ispijanjem narančinog soka, kojeg pijem godinama, a u zadnje vrijeme sam ga oplemenila dodavanjem đumbira i žličice meda. Priznajem da nisam jutarnji tip, odnosno nakon što se probudim volim još dugo ljenčariti. Nekad to ljenčarenje znači gledanje jutarnjih tv emisija, a u zadnje vrijeme pregledavanje društvenih mreža, budući da sam vrlo aktivna na Instagramu nastojim se zahvaliti ljudima koji me prate , a usput i zapratiti nešto novo – nešto interesantno. I tako”odmorna” započinjem svoj jutarnji ritual –  tuširanje, u što se podrazumijeva svakodnevno pranje kose. Iako tada već dobrano kasnim, to me ne ometa da se u potpunosti sredim, valjda idem onom vodiljom “better late than ugly” ;).

Kada  bi mogli izabrati bilo koga, s kime biste voljeli popiti kavu i uživati u dobrom društvu?

Budući da radim nemam baš priliku ići van na kavu, ako idem onda je to u poslijepodnevnim ili večernjim satima, nakon neobaveznog shopinga, s prijateljicom još iz mladih dana mojom Milom.

Kako izgleda uobičajen dan u vašem životu? Gdje i kako najradije provodite vrijeme?

Kao što sam već rekla da radim, nakon posla idem kući na ručak, a tu imam sreću da me uvijek čeka gotov objed. Nekad je to radila moja mama, a sada tata kojemu to čini zadovoljstvo. Obzirom da mi je muž pomorac, a sin već par godina živi u Zagrebu pa da ne budem sama, onda tata i ja nakon ručka uz smijeh i šalu prepričavamo kako je svatko od nas dvoje proveo svoj dan. Ukoliko ima nekih društvenih događanja, volim s prijateljicama iste obići, a ponekad otiđem i u kino ili kazalište.

Koji  su vaši savjeti za one dane kada se jednostavno osjećate kao da ne biste niti izašli iz kreveta… Sve smo ih barem jednom imale. Kako se oraspoložiti, motivirati? 🙂

Za one dane kada mi je teško i kad se hoću oraspoložiti najviše uživam u glazbi. Stavim glasno muziku i pjevam i plešem po kući (ponekad mi muž zna reći da ne zna što nije u redu sa mnom, jer mu nije jasno kako sam do maloprije kukala, a nakon toga već pjevam i plešem). Isto je i sa fotografiranjem, kad se sredim i pofotkam nekoliko fotografija već sam sretna i zadovoljna.

Što ili tko vas u životu inspirira? Bilo da se radi o fotografiji, odjevnoj kombinaciji, pisanoj riječi, hobiju ili poslu? Kako održavate motivaciju i optimizam?

Što se tiče inspiracije u modi, hobiju ili optimizmu, pronalazim ju gledanjem talijanskih TV programa, u kojima je sve “rose e fiori”.Talijanska moda me je uvijek inspirirala, stoga rado škicnem što je kod njih in. Isto tako volim pogledati njihove humoristične kviz emisije koje me opuštaju. Godinama pratim reality Amici koji je vrlo popularan  i uzor je mladima kako radom i upornošću mogu uspjeti u onom što žele.

Moda. Način izražavanja,oblik umjetnosti ili jednostavno  –  nužni odjevni predmeti? 

Moda je za mene više na neki način umjetnost. Smatram da smo svi mi individue za sebe, te bi svatko trebao prenjeti svoj modni izričaj na svoj način, na koji ga on doživljava, a ne da budemo svi uniformirani. Isto tako moda je za mene jedna velika igra u kojoj uživam spajanje starog i novog, retro i novo.

Što za vas predstavljaju društvene mreže, posebice Instagram? Mjesto izražavanja kreativnosti, predstavljanja osobnog stila, nešto poput dnevnika ili čak samopromocije?

Društvene mreže unazad dvije  godine za mene predstavljaju veliko zadovoljstvo, pogotovo Instagram. U početku je to bila vrsta dnevnika, a kasnije podjela mog modnog izražavanja, kojim sam htjela mojoj generaciji pokazati kako možete i u 50-ima biti svoji i drukčiji od drugih. Obzirom da je moj IG profil stekao puno pratitelja i puno pozitivnih komentara otvorila sam FB stranicu  modabyeki iz razloga što moja generacija rijetko ili nikako ne koristi Instagram.

Nabrojite nam nekoliko omiljenih destinacija za putovanje! Može i nekoliko sa wish liste 🙂

Omiljena destinacija mi je Prizna, gdje u jednoj maloj uvali imamo kućicu za odmor do koje se može doći samo barkom, eventualno pješke nekom “kozjom stazom”. To je oaza mira i opuštanja u kojoj uživa cijela moja obitelj. Do nedavno je to mjesto bilo bez struje, što je činilo pravi robinzonski odmor. Nemam baš wish lista za odmor,  jer sam dosta putovala jedina želja mi je otići na jedno putovanje kruzerom, dovoljno bi bilo obilazak Mediterana.

Otkrijte nam nekoliko omiljenih lokacija u vašem gradu?

BAR BAR, Cukar i Kafe , Vine Bar, Teatro, Zona i Na Sušaku.

Koji su vam omiljeni sadržaji na našoj  Stilueti?

Na Stilueti rado pratim sve objave,  ne mogu posebno izdvojiti najomiljeniju stranicu, jer u svakoj mogu naći nešto novo i interesantno, jer Stilueta obilazi mjesta, ljude i događaje i daje dobre preporuke što vidjeti i obići.

MODA BY EKI

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: privatni arhiv, Ivor Mažar

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top