ZTC

Današnju prvu jutarnju kavu pijemo s Almom Zolotić, dizajnericom iz Rijeke u čiji smo se  predivan rad i kvalitetu uvjerili iz prve ruke. Alma Arts je brend s kojim potpisuje ručno oslikane majice, a posao joj ne predstavlja nikakav problem jer ona obožava ono što radi. Alma nam je otkrila kakvi su njezini jutarnji rituali ali i s kim bi voljela popiti kavu te što joj uvijek izmami osmijeh na lice.

ZTC

Draga Alma, dobro ti jutro i dobro došla u našu rubriku, reci mi kakav je tvoj jutarnji ritual?

Dobro vam jutro! Moj jutarnji ritual počinje na meni najljepši način, bude me četiri mala četveronožna alarma. Prvo se nakratko pomazimo i onda im idem dati doručak pa tek onda ja sa svojim ritualima dođem na red. Svaki dan prije spavanja napravim si jedan pdosjetnik što moram napraviti sljedeći dan, pa tako da onda sve to pogledam i uz kavu se podsjetim i onda krećem u akciju.

Kada bi mogla nekog izabrati na cijelom svijetu, s kim bi voljela popiti kavu?

Rado bih popila kavu s Josipom Lisac i Radom Šerbedžijom! A da su žive Coco Chanel i Žuži Jelinek rado bi ih pozvala da nam se pridruže.

Koji su tvoji savjeti za one dane kada se jednostavno osjećaš kao da ne bi niti izašla iz kreveta… Sve smo ih barem jednom imale. Kako se oraspoložiti, motivirati?

Zapravo dođu i meni dani kada mi se neda ustati iz kreveta ali su srećom jako rijetki, no moji ljubimci to primjete i počnu donositi igračke u krevet i onda nemam vremena za depresiju i ljenčarenje, a tu su naravno i zadani ciljevi.

Od nedavno, za one koje ne znaju, vlasnica si Alma Arts brenda s kojim potpisuješ ručno crtanu odjeću  raznovrsnih motiva ali i nakit, što ima novo u tvom poslu?

Osim ručno slikanih majica i ogrlica čija izrada je trenutno u pauzi jer jednostavno ne stignem, počela je i izrada kolekcije odjeće za dame, a tu će se pronaći i plus size haljine ali i modeli koji će porkiti neke nedostatke i dati nam ženstvenu siluetu.

Što bi izdvojila kao najveći izazov svog posla?

Najveći izazov je bilo oslikati haljinu na morčiće za reviju CITY 45 20 na Trsatskoj gradini! Haljinu je izradila naša poznata dizajnerica Džana Ravlić iz Sally Ateliera koju izrazito cijenim i volim. Ona je moj najveći uzor u ovom poslu, njen poziv za suradnju mi je bio veliki poticaj i ohrabrenje za moj daljnji rad. Izazova u ovom poslu ima svakodnevno jer uvijek trebate prilagoditi sve onome što žene žele i vole.


Džana Ravlić, Lana Gržetić, Alma Zolotić

A onaj najdraži dio koji ti donosi osmijeh na lice…

Najsretnija sam kad vidim oduševljenje mojih klijentica kada sve uživo isprobaju.

Koje su tvoje top 5 destinacije koje bi voljela posjetiti ili si već posjetila?

Moje top destinacije koje bih htjela posjetiti su Andamanske i Nikobarske otoke, Moskvu i Tokio ali prije svega toga bih otišla u Sibir.

I za kraj reci nam koji su ti omiljeni sadržaji na Stilueti?

Teško je izdvojiti samo nešto jer svakodnevno pratim vaš rad. Sve mi je super jer se uvijek nađe ponešto za svakoga, a svakako mi je drago da ste vratili rubriku Jutarnja kava ponedjeljkom. 🙂


Pripremila: Ines Cunjak

 
Kancelarija bar