ZTC

Škola je završila i djeca su na ljetnim praznicima, a na red dolazi i drugi po redu Festival Tobogan koji započinje 27. lipnja 2018. te traje do 8. srpnja 2018. Pripremite se na dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave, a ljetni praznici u Rijeci postat će nešto više od užarenog asfalta.

Jureći niz drugi Tobogan, djeca postaju aktivni stvaratelji kulturnih sadržaja. Niz edukativnih programa vođenih od strane najrelevantnijih ustanova, organizacija i pojedinaca te kreativno provođenje vremena učinit će ljetne praznike poučnom zabavom za djecu, roditelje, none i noniće te sve one koji se osjećaju dovoljno poletno da nam se pridruže u ovoj veseloj vožnji.

Tobogan uključuje radionice, predstave, glazbene programe, urbane šetnje, knjiške igre, projekcije filmova, live act cinema, igranje videoigrica, plesnjake i mnoštvo drugih sadržaja primjerenih djeci, ali i svima onima koji žele provesti aktivni početak najboljih ljetnih praznika. Lokacije na kojima će se održavati Tobogan su mnoge, od Exportdrva, gradskih parkova, Hartere, kulturnih ustanova, plaža, tržnice te drugih poznatih ali i još neotkrivenih prostora, a kako bi se niz Tobogan spuštala i djeca izvan Rijeke i njene bliže okolice, Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojim pripovjednim kazalištem krenulo je na put po moru i u planine. U petak, 6. srpnja gostovat će na Cresu, a u subotu 7. srpnja u Gornjim Kutima. Ovaj program proizašao je iz suradnje programskih pravaca 27 susjedstava i Dječja kuća.

Program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020. Svi programi i radionice su besplatni, ali je nekada potrebno i prijaviti se za sudjelovanje.

Prijave na radionice i programe vrše se putem kontakata i / ili linkova koji su pridruženi svakom programu. Prijave se zaprimaju dok se ne popune kapaciteti pojedinih radionica. Nakon slanja prijave s naznačenim nazivom programa za koji se vrši prijava te svih potrebnih podataka, javit ćemo vam se s potvrdom o zaprimanju prijave i dodatnim informacijama. Više o festivalu možete saznati na službenoj stranici i Facebook eventu.

Radionica je puno i nadamo se da će svatko pronaći nešto što mu se sviđa i što će moći prepričavati prijateljima cijelo ljeto! U slučaju kiše na službenim stranicama biti će obavijest o “zimskim” lokacijama.

Foto: Tobogan

Pripremila: Stilueta
 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE