ZTC

Jutra koja su obasjana suncem u proljeću najljepša su jutra, a još kada se približava Uskrs i kada pažljivo smišljamo dekoracije i način na koji ćemo urediti prostor našoj sreći nema kraja. Za vas danas imamo zaista nešto posebno, ukrase od puhanog stakla koji će se savršeno uklopiti u svačiji dom.

Obrt S.L.I.P obiteljski je obrt iz zagrebačkog Prigorja, sa zapadnih obronaka Medvednice, iz Gornjeg Stenjevca i iza kojeg se krije brend Koogle i predivni ukrasi od puhanog stakla. Ovaj staklopuhački obrt nastavljaju svoju obiteljsku tradiciju i vještinu umijeća koja se prenosi s koljena na koljeno već 60 godina. Martina Šimunković diplomirana je povjesničarka umjetnosti, etnologinja, kćer obrtnika, majka blizanaca i staklopuhačica koja je nakon što je njezin otac prije petnaestak godina, radi ekonomske neisplativosti, odustao od izrade kugli od stakla, odlučila unazad nekoliko godina na tržište vratiti staklene ukrase gdje su odmah dobili svoje mjesto, jer u Koogli se spajaju dvije komponente, jedna je znanje i vještina, a druga kreativnost i estetika – čini se kao savršen spoj, zar ne?

U njihovoj ponudi možete pronaći svašta, od staklenih kugli, vijenaca pa sve do prigodnih dekoracija za blagdane, a s obzirom na to kako je i staklo potpuno prirodni materijal, Koogle se ukrašavaju minimalistički tako da se pune ostalim materijalima iz prirode poput perja, špaga, drva, suhog bilja, mahovine, školjaka, pijeska i slično. Ovi ručno puhani ukrasi ostavljaju se prozirnima kako bi se istaknula ljepota i elegancija prozirnog stakla.

Koogle su u potpunosti reciklirajući proizvod!

Koogle ukrasi od puhanog stakla su jedinstven, karakterističan i prepoznatljiv proizvod, a njihova želja je da se ime brenda i njihovi proizvodi vežu uz pojmove kvaliteta, tradicija i autentičnost, upravo kakvi oni i jesu. Proizvodi su ručno rađeni unikati te se u ovoj staklopuhačkoj radionici obrta S.L.I.P. izrađuju već treću generaciju.

Više o staklopuhačkoj vještini i samom brendu možete saznati na Facebook stranici i Instagram profilu.


Foto: Koogle
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari