ZTC

Ne znam za vas, no osobno često pred kraj ljeta počinjem razmišljati o promjenama koje mogu uvesti u svoj život te se ponovno pokrenuti i motivirati za obavljanje svakodnevnih zadataka, ali i suočavanje s novim kako poslovnim, tako i osobnim izazovima. Za mene  tek malo preuređenje interijera može biti dovoljno da osjetim nalet svježe energije te se jednostavno osjetim spremnom za “povratak u rutinu”. Kada govorimo o preuređenju interijera u trenu zamišljamo goleme troškove, radove kojima se ne nazire kraj tjednima te jednostavno osjećaj izgubljenosti pred tisućama opcija između kojih ne možemo izabrati. 

No, istina jest, da uz malo mašte i dobre volje, puno toga možete učiniti sami i uz sasvim ograničenu količinu novaca. Naravno ne govorimo o velikim  građevinskim radovima, već jednostavno malim promjenama koje mogu osvježiti i promijeniti interijer u trenu. Za početak, potrebno je pronaći pravu inspiraciju te otkriti kakav efekt želimo postići. Želite li u globalu promijeniti boje u sobi, jeste li željni novih dekoracija ili jednostavno želite isprobati neke od onih DIY tutorijala koje ste nedavno ugledali na youtube-u? Možda se radi o kombinaciji svega navedenog, pa ipak, za početak uzmite časopise za uređenje interijera ili prosurfajte stranicama poput Pinteresta i Instagrama u potrazi za inspiracijom.

Jednom kada dobijete jasnu viziju što želite učiniti, potrebno je pronaći realan i jednostavan način kako ideju i ostvariti. Važno je ne precijeniti zahtjevnost projekta, stoga započnite s jednostavnijim zadacima. Jedan od najjednostavnijih načina da u trenu promijenite izgled prostorije, definitivno jest da ofarbate čitavu prostoriju novom bojom ili naglasite samo jedan zid. Također, možete objesiti nove postere, slike ili čak čitavi zid posvetiti umjetničkim djelima, dragim fotografijama ili inspiracijskim porukama.

Jedan od odličnih materijala kojima na vrlo jednostavan način možete dobiti nove i osvježene predmete jest korištenje samoljepljivih tapeta. Pri pomisli na tapete možda vam pred očima zaplešu starinski motivi ružica koje ste ugledali u stanu svoje bake, no danas bespuća interneta nude puuuno modernije verzije. Možda ste primijetile koliko je među blogericama popularan uzorak mramora? Uz samo jedan komad tapeta s upravo ovim uzorkom u trenutku možete dobiti novi stolić, policu, svijećnjak, podmetač…. Opcija je bezbroj! 

Uz mramor odlično se slaže zlatna boja ili još popularnija boja rozog zlata. Ako ne želite kupovati čitavi novi asortiman u ovim tonovima, nabavite lak u željenoj nijansi i sami preuredite namještaj i udahnite mu novi život. Isprobajte lak prvo na manjoj površini kako biste se uvjerili da ste izabrali pravu nijansu, a potom se bacite na posao!

Kada je u pitanju osvježenje interijera, važnu ulogu igraju i sobne biljke. Često ih zaboravljamo, no odličan su način da prostor zablista u trenu. Izaberite zanimljivu vazu koju također možete sami oslikati i dobit ćete unikatan dodatak interijeru.

Poigrajte se s detaljima u prostoru i vidjet ćete da ćete sami sebe iznenaditi koliko ste kreativni i maštoviti. Pokušajte razmišljati izvan okvira. Mnoštvo predmeta oko vas za pravo može imati više namjena, najzanimljiviji detalji nastaju upravo na takav način.

Ne zaboravite jednostavno uživati u eksperimentiranju i igranju s dizajnom, bojama, dekoracijama….


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Kancelarija bar