Kada je u pitanju uređenje interijera, često zanemarujemo zelenilo odnosno biljke. Neki smatraju da ne znaju odabrati prave, odnosno brinuti se o njima na odgovarajući način ili da će zahtijevati previše truda i pažnje. Priznajem i sama sam se nekoliko puta suočila s izazovom uzgajanja orhideja na prozorskoj dasci izloženoj sunčevoj svjetlosti te općenito neuspjelim pokušajima održavanja cvijeća svježim. 

S druge strane, veseli me pogled na police uljepšane zelenilom u simpatičnim keramičkim vazama koje na jednostavan način mogu dodati dašak osobnosti svakome interijeru. Kada razmišljamo o biljkama koje su jednostavne za održavanje, no svejedno izgledaju lijepo odličan su odabir kaktusi odnosno sukulenti. Dodatna je prednost što su ih društvene mreže prepune stoga vam neće ponestati inspiracije za odabir odgovarajućih vaza i kaktusa.

Ako imate dovoljno želje i kreativnosti, uvijek možete sami ukrasiti željene vaze te stvoriti nešto sasvim posebno u bojama vašeg interijera. Dovoljna je obična keramička vaza, nekoliko boja i kistova te malo dobre volje i mašte. 

Vrlo su popularni i detalji u zlatnoj boji, možete čak koristiti i dvoljepljive ukrasne vrpce ili lakove u boji ako se ne osjećate dovoljno vještima s kistom. Naravno, uvijek možete zaviriti u lokalne trgovine ili platformu ETSY gdje se uvijek mogu pronaći izvrsni ručno rađeni proizvodi.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
SALLY