ZTC

U nedjelju, 17. prosinca u Cukarikafeu u Rijeci bit će održana humanitarna fotoakcija Smiješak! Riječ je o humanitarnoj akciji koja se već sedam godina za redom održava na istom mjestu, u isto vrijeme, s istom svrhom – kako bi se pomoglo onima kojima pomoć najviše treba.

Iza fotoaparata, kompjutera i printera ove će se nedjelje naći: Dalibora Bijelić, Vladimir Mudrovčić, Karlo Čargonja, Ivan Vranjić, Aleksandra Đorđić, Viktor Pravdica, Martina Škrobot, Franjo Starčević, Mateo Udovičić, Damir Plavotić, Martina Perković, Nataša Slavić, Mateo Antić i Sanda Hunjak. 

Od 9h ujutro pa sve do 20h izrađivati će se fotografije, printati na licu mjesta, uokviravati u vesele okviriće, veseliti se i širiti pozitivnu energiju.

Smiješak! je ove godine udružio snage sa udrugom Kitten Safe House i odlučio pomoći macama. 

Kitten Safe House je novonastala udruga sa svrhom brige o napuštenim macama. Njihov princip rada nešto je drugačiji od ostalih udruga za zaštitu životinja. Naime, cijela jedna kuća je prenamijenjena potrebama maca. Zbrinjavaju mačiće starosti od 1 dan do 2 mjeseca, ali i one starije bolesne. Troškovi veterinara, medicinske hrane, pijeska, i svega što je njima potrebno okvirno su oko 8000 kn mjesečno. Nakon izlječenja, macama se traži siguran dom, uz uvjet sterilizacije/kastracije. Članovi udruge sudjeluju i u poznatoj Uhvati – sterliziraj- vrati akciji. U godinu dana je u sigurnoj kući bilo, a kasnije i sretno udomljeno preko 200 maca. Udruga ima neiskorišten prostor u sklopu kuće za čije se uređenje nada skupiti sredsva i time povećati kapacitet i mogućnost pomoći većem broju napuštenih, odbačenih i bolesnih maca.

Osim što će moći donirati 20 ili 30 kuna (ovisno o tome odaberu li jednu ili dvije fotografije veličine 10×15 cm), građani će moći odabrati i drveni okvir u koji mogu smjestiti fotografiju i pokloniti je najmilijima. Naravno, sve donacije za okvire idu također za humanitarni cilj.

Iskoristite predblagdansko raspoloženje kako biste pomogli onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, poručuju organizatori.

Pripremila: Stilueta /izvor: PR/

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE