ZTC

Svečanim otvorenjem prigodne autorske izložbe fotografija Petra Fabijana „Vrijeme“ otvoren je trodnevni prigodni program u Astronomskom centru Rijeka povodom ovogodišnjeg Festivala znanosti. Astronomki centar Rijeka – Rijeka sport d.o.o. uključuje se u manifestaciju FZ osmu godinu za redom te sve programe organizira u suradnji s Akademskim astronomskim društvom – Rijeka. Ovogodišnja tema FZ – Vrijeme potakla je organizatore da osmisle program kao spoj umjetnosti i znanosti u kojem je autor izložbe dao svoj umjetnički doprinos kroz promicanje teme vremena u fotografiji i fotografskoj tehnici. Otvorenju su nazočili Petar Fabijan, autor izložbe Vrijeme, Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica organizacijskog odbora FZ u Rijeci, Andrea Cvitan, voditeljica Astronomskog centra Rijeka, Vanesa Ujčić Ožbolt, voditeljica programa Akademskog astronomskog društva Rijeka i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka i Fotosaveza PGŽ.

Vrijeme – prigodna autorska izložba fotografija Petra Fabijana

Ideja ove izložbe je da se kroz fotografiju prikaže protok vremena. Autor to nastoji postići dugom ekspozicijom snimajući uglavnom motive pejzaža. Umjesto da jednostavno napravi “klik”, on koristi dugu ekspoziciju od više minuta kako bi prikazao tok vode, putovanje oblaka, padanje kiše, okretanje Zemlje…

U Astronomskom centru Rijeka izloženo je 30ak fotografija, a izložbu će se moći pogledati slijedeća dva mjeseca.

Petar Fabijan

Profesionalni fotograf sa završenim studijom fotografije i vizualnih umjetnosti u Padovi. Dugogodišnje fotografsko iskustvo stekao je u Novom listu. Danas freelance fotograf, bavi se komercijalnom ali i umjetničkom fotografijom te je član HDLU-a Rijeka od 2006. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi. Zaljubljenik je u ronjenje i podvodnu fotografiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE