ZTC

Istra se u listopadu pretvara u široku lepezu raznih događanja između kojih se, moramo priznati, teško odlučiti za jedan. Od hrane i pića, pa sve do sporta i interijera, narednih nekoliko dana i tjedana svakako morate iskoristiti za weekend getaway u Istri i prepustiti se njezinim delicijama i svemu što ona nudi.

Sajam pršuta u Tinjanu

Već 13. godinu za redom Tinjan u listopadu postaje destinacija zaljubljenika u pršute – suhomesnate delicije koja je iz godine u godinu sve više tražena. Ovogodišnji internacionalni sajam pršuta trajat će u razdoblju od 18. do 20. listopada. Osim pršuta kojega će posjetitelji moći degustirati i kupiti, ovogodišnji ISAP nudi niz raznih drugih aktivnosti i programa. Sigurni smo da će nas i ovogodišnji sajam pršuta oduševiti i zadovoljiti naše nepce slasnim pršutom iz raznih zemalja.

https://www.facebook.com/isaptinjan/

Festival terana i tartufa

Ako ste više za popiti dobru čašicu terana i kušanje tartufa, 19. listopada si morate označiti u kalendaru. U bajkovitom Motovunu se i ove godine održava, sada već deseti po redu,  Festival terana i tartufa koji donosi brojne izlagače, degustacije terana, tarftufa ali i raznih drugih proizvoda na bazi tartufa i terana. Osim kušanja delicija i vina, zanimljiva je i radionica izrade tjestenine za djecu što ovaj festival čini odličnim izborom za provođenje vikenda u kojem je uključena cijela obitelj.

https://www.facebook.com/events/388310738539112/

Fešta mladega vina

Kako bi se naglasilo vrijeme berbe grožđa kojom ulazimo sve više u jesensko doba, pobrinula se Turistička zajednica Savičente koja 26. listopada organizira Feštu mladega vina. Organizirana biciklijada u jutarnjim satima čini ovu feštu savršenim spojem sporta i zabave što ju ujedno čini odličnim izborom za provođenje subote u Savičenti, jednom od najstarijih istarskih naselja koje i danas očarava svojim povijesnim slojem.

https://www.facebook.com/events/481506129358824/

Smotra domaćih rakija

U najmanjem gradiću na svijetu, Humu, 26. listopada održati će se 19. Smotra domaćih rakija. Pod sloganom „Rakija je naša medižija“ Hum će i ove godine jedan dan posvetiti ovoj popularnoj žestici na našim prostorima, od kojih je u Humu najpoznatija njegova biska, rakija s imelom. Svakako ovaj jednodnevni posjet možete kombinirati s posjetom nekih od okolnih gradića kao što su Draguć, Motovun, Grožnjan ili pak Buzet, ali i Kotli, maleno mjesto poznato po toku rijeke Mirne koja formira tzv. kotle po kojima je mjesto i dobilo ime.

https://www.facebook.com/events/2660621874165205/

Pješačenje na slap Sopot

Ljubitelji pješačenja će ove subote, 19. listopada doći na svoje jer Općina Pićan organizira pješačenje na slap Sopot gdje možete više saznati o samom slapu, ali i o izvoru svetoga Nicefora, stijeni vila graditeljica, vidikovcima boga Peruna i boginje Mokoš. Po dolasku na slap, moći ćete uživati u ukusnim namazima od gljiva, kao i u izložbi i edukaciji na temu gljiva. Nas je svakako zaintrigiralo, a nadamo se i vas koji ćete se odlučiti na aktivan vikend u Istri.

https://www.facebook.com/events/2413395422115163/

Design district

Pomalo drugačije od ostalih događanja, ali nikako manje zanimljivo, je Design district u Rovinju koji se održava od 17. do 20. listopada. Čak i ako se dizajnom interijera i eksterijera ne bavite profesionalno i niste u turističkom sektoru, svakako možete posjetiti ovaj zanimljivi sajam koji će vas uvesti u svijet noviteta po pitanju hotelskog dizajna interijera i eksterijera.

https://www.facebook.com/events/2551095494974319/

Od ovog pomalo šarolikog izbora raznih događanja, nadamo se da ćete odabrati barem jedan i kvalitetno provesti nadolazeće dane u bajkovitoj Istri gdje će uživati cijela obitelj. Napisala: Marina Pilar

Kancelarija bar