ZTC

Danas vam predstavljamo brend koji nam dolazi iz Splita i iza kojeg stoje mama i kćer, Mia i Jadranka Caktaš, a samo ime je nastalo igrom riječi i tako je rođen MammaMia Art. Kreativne mama i kćer autorice su slika, predivnog unikatnog nakita i posebnih torbi koje su bile ljubav na prvi pogled.

Kako je sve počelo ne znam niti sama, ne sjećam se trenutka samog početka jer mi se čini da traje oduvijek. Moja majka je za mene veliki slobodni umjetnik koji od svega što vidi uvijek napravi nešto svoje, nešto čemu se uvijek divim, a moja mama je osoba kojoj sam dužna za sve ono što nosim u sebi. S vremenom je okolina prepoznala taj talent i tako je sve krenulo.

Mia od kad zna za sebe uvijek nešto s mamom reže, planira, spaja, radi, daje dušu u sve ono čega se uhvati pa su tako nastali i njihovi unikati, te iako je diplomirala građevinu, odlučila je da ipak ima potrebu izraziti se kroz pjevanje, plesanje i stvaranje.

Ima još sigurno na tisuće proizvoda koje javnost još nije ugledala.Mislila sam da je građevina moj san, ali sam ubrzo shvatila da je vrlo tijesno u tom mom okruženju jer volim pjevati, plesati, stvarati i davati svijetu malo boje.

U početku su izrađivale slike, a cijela njihova priča započela je s quiling tehnikom, te se kasnije to proširilo na izradu nakita. Nakit je dosta vremenski zahtjevan, ali trud i rad se isplati kada ugledate te prekrasne unikatne ogrlice, naušnice, prstenje i narukvice, sve ono što jedna žena može poželjeti, a pritom biti drugačija od ostalih.

U ponudi nakita nudimo nakit od papira raden quilling tehnikom čija je izrada dugotrajna i pomno rađena picnetama i sastoji se od nekoliko stotina dijelova premazana fiksatorima i ljepilima tako da ima potpunu trajnost i neuništivost. Druga ljubav su nam guma, koža i nehrđajući čelik u obliku piercinga za sve koji su alergični, pa mogu nositi sva naša prstenja i ogrlice u posebnom dizajnu.

Geslo nam je #dare to be different i vođene tim tako smo se i razvijale.

Mia je osobno zaljubljena u retro stil, a istovremeno i u reciklažu pa je tako spojila ugodno s korisnim i rezultat toga su proizvodi nastali s ljubavlju prema tome.

Sada već brojimo poprilično veliku brojku naših radova, a posebnu ljubav gajim prema torbama napravljenim od starih gramofonskih ploča koje smo napokon dovele do savršenstva da su neuništive i povezane najkvalitetnijim materijalima, tako da se svaka vlasnica može ponositi njima i da ona bude njen osobni izražaj. Torbe su rađene od drva, vinila, kože, nehrđajućeg čelika, ušivenih podstava i sa pomdno odabranim aplikacijama premazanim sa zaštitom od sunca.

Ove torbe su zaiste bile ljubav na prvi pogled, vrlo oku ugodne, jednostavne, a opet tako posebne s zanimljivim detaljima i gramofonskim pločama.

Svaka naša klijentica može dobiti i svoj personalizirani primjerak, naravno ukoliko je moguće ispuniti želje.

Mia nam je otkrila nešto i o planovima za budućnost, a tome se posebno veselimo jer su u trenutnoj izradi skice i za ruksake.

Pokušavamo izraditi što bolji primjerak od kože ili eko kože, ovisi o želji kupca, na kojem se neće nalaziti folije već metalne pločice s gravurama, a torbe bi trebala izaći u našoj novoj kolekciji koju spremam ovu jesen.

Iz njihovih proizvoda vidi se da puno ljubavi ulažu u svoj rad, a možete ih pratiti i kontaktirati na Facebook stranici te Instagram i Etsy profilu.

Cijela ljubav koju posjedujemo i pozitivna energija naša su vodilja na putu prema zvijezdama i ovim putem želimo zahvaliti svima što nas pratite i cjenite naš rad, jer smo točno tu di jesmo upravo zbog vaše podrške.

Foto: privatni arhiv

Pripremila: Ines Cunjak

 
 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE