Ivana Rukavina Jularić: "Uvijek držite svoj stil, pratite trendove, ali vaš "potpis" mora imati svaki komad nakita"

0
75

Ivana Rukavina Jularić, poznatija kao vlasnica brenda ručno rađenog nakita Dominniah, talentirana je i draga dama te ujedno moja današnja sugovornica. Uživala sam istražujući njezin kreativni svijet, ispunjen sjajnim idejama.

S: Za početak otkrijte nam nešto više od sebi i brendu Dominniah…
Zovem se Ivana, imam 31 godinu i trenutno živim u Svetoj Nedelji. Majka sam dvije divne kćerkice. Radim kao administrator u jednoj firmi i vlasnik sam Proizvodne djelatnosti, Domaće radinosti za izradu dizajniranog i personaliziranog nakita od metala, Tibetanskog srebra, stakla, akrila, kože… U Dominniah radionici izrađuju se narukvice, lančići, naušnice, krunice i privjesci za ključeve, no uskoro i više od toga.
S: Kako ste započeli izradu nakita? Jeste li oduvijek bili “kreativna duša” ili je ovo vaš prvi projekt? 🙂

Izradom nakita intenzivnije sam se počela baviti prije 3 i pol godine. Tada sam radila uglavnom jednostavnije ogrlice, kao poklon za svoju obitelj, prijateljice… Nakon nekog vremena učlanila sam se u Udrugu za promicanje kreativnog sadržaja i sudjelovala na nekoliko sajmova. Shvatila sam da se tako ne može napredovati a htjela sam razviti svoj brend stoga je sljedeći logičan korak bilo otvaranje Domaće radinosti odmah na početku ove godine i jako sam sretna i zadovoljna što sam se za to odlučila. To je ujedno i moj prvi veći projekt.


S:  Mnogi će se zapitati promatrajući slike, “Mogu li i ja naučiti izrađivati nakit?” Jeste li samouki ili ste pohađali tečaj izrade nakita?
Nisam pohađala nikakav tečaj niti proučavala kako se nakit izrađuje jer je sama izrada zapravo jednostavna no da biste uspjeli opstati na tržištu morate imati “ono nešto” i biti kreativni i maštoviti, te imati prepoznatljiv stil. Vrlo su bitne i fotografije, odnosno nakit kojeg ćete najbolje prezentirati lijepom fotografijom, ja koristim “poluprofi” Canon aparat kojem mogu zahvaliti za većinu lijepih slika na svojoj stranici i smatram da bez lijepih slika i dodatnog truda nema apsolutno nikakvog uspjeha. Jer kupci, osim vašeg vremena uloženog u izradu nakita, jako vole i cijene svaki dodatni trud kojeg vide kada posjete vašu stranicu, a jasno se vidi marite li za svoje slike i cjelokupan izgled stranice ili ih samo “nabacujete”.

S: Vaš nakit izgleda jako posebno, zanimljivo, ima svoju priču… Gdje pronalazite inspiraciju?<
Inspiraciju pronalazim u svojim kupcima jer upravo su oni moj vjetar u leđa i svakim danom mi daju poticaj za dalje! Jako pratim trendove kako bih znala što se nosi, koje su boje aktualne, koji motivi popularni… Ali uvijek na svoj nakit dodam barem prepoznatljivu sitnicu koja govori da sam ja to radila 🙂

S: Je li moguće naručiti personalizirani komad nakita?
Većina mojih radova je personaliziran nakit i moguće je staviti ime na apsolutno svaki komad nakita u Dominniah radionici. To me i najviše veseli jer dodatno osnažuje priču i nakit je samim time unikatan.

S: Kada ne izrađujete nakit, gdje vas možemo pronaći?
Moja obitelj mi je na prvom mjestu, moje kćeri su još jako male i potrebna sam im stoga sam uz njih cijeli dan. Navečer sam u svom kutku i u svojoj radionici i ispunjavam želje kupcima pa radim narudžbe 🙂

S: Što biste poručili onima koji tek započinju svoju kreativnu priču? Kakve savjete imate za njih?
Moj savjet je kratak jer je to zapravo jedino bitno. Uvijek držite svoj stil, pratite trendove ali vaš “potpis” mora imati svaki komad nakita.

S: Gdje vidite svoj brend u budućnosti? Koje su vaše želje, snovi… 🙂
Razvijanje Dominniah brenda je započelo a ide i više nego odlično te sam zahvalna onima koji su za to zaslužni, mojim kupcima. Zasad Dominniah nakit možete kupiti samo Online, a u budućnosti bih voljela otvoriti svoj dućan s nakitom, to mi je jedna od želja. 🙂

DOMINNIAH