ZTC

Na Stilueti volimo pružiti priliku različitim mladim kreativcima, sviđa nam se njihov entuzijazam i predanost, a nerijetko nam se i sami obrate sa željom da ih predstavimo našim čitateljima. Upravo je tako i naša današnja gošća, mlada fotografkinja Iva Krušić, odlučila nam skrenuti pažnju na svoje fotografije te poželjela intervju kojim bi javnost mogla pobliže upoznati nju kao osobu te naravno fotografije. 

ZTC

Za početak otkrij nam nešto više o sebi…

Ja sam Iva Krušić, živim u Rijeci, imam 19 godina i bavim se fotografijom od svoje petnaeste godine te usput crtanjem od pete godine života. Usput sam razvila i ljubav prema pisanju pjesama… Na početku sam krenula fotografirati prirodu i životinje, najviše pse. Koristim od opreme Canon EOS 1100D s kojim sam se krenula profesionalnije baviti fotografijom. 

Kada si otkrila fotografiju odnosno svoj interes prema fotografiranju?

Interes prema fotografiji otkrila sam u petnaestoj godini,  kako sam završila školu za fotografa moja je ljubav prema fotografiranju postala još veća. U školi sam imala dvije fotografije na izložbi te jednu fotografiju u školskom listu.

Što je najčešće predmet tvoje fotografije? Gdje pronalaziš inspiraciju?

Volim raditi svoj posao, nemam neki konkretni odgovor. Od malih nogu sam zaljubljena u umjetnost i mislim se time baviti još dugo vremena. Također, želim se baviti profesionalnim šminkanjem.

Što po tvojem mišljenju čini dobru fotografiju? Kako se izdvojiti iz mase?

Po mom mišljenju svakog fotografa iz mase izdvaja svakako originalnost. Što je fotograf bolji iz godine u godinu,  to je fotografija originalnija i bolja.

Kada bi mogla zamisliti savršen photoshooting kako bi izgledao?

Savršen photoshooting zamišljam u prirodi ili uz more gdje i pronalazim inspiraciju za fotografije, dok u gužvi gdje su ljudi oko mene osjećam kako mi inspiracija pada.

Za kraj, otkrij nam neku misao koja te pokreće…

Svakako preporučujem ljudima koji se želi i vole baviti fotografijom neka se trude sve više i više.


Zahvaljujemo Iva na javljanju, ispisuješ početke svoje priče, a koristimo priliku da ti zaželimo puno sreće u radu i životu,  uz puno rada, učenja, truda, pozitivnog stava i strpljenja uspjeh sigurno neće izostati.

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar