ZTC

Riječki Continental kultno je okupljalište mladih 1888. godine kada su dame u krinolinama uživale u suncu i kave poznate istoimene slastičarnice. Od tada je Continental promijenio brojna lica, danas se na istome mjestu nalazi pivnica koja je u potpunosti posvećena tradiciji i povijesti Rijeke. Odlikuje se pomno uređenim interijerom s naglaskom na industrijskom stilu, ali i vrlo udobnoj “kućnoj” atmosferi.

Od nedavno, svakodnevnoj ponudi pridružila se jedna sasvim posebna dama, drevna ljepotica odličnog izgleda i još boljeg okusa – slavna Riječka kremšnita. Naime, pri zadnjem uređivanju interijera u podrumima lokala pronađena je originalna receptura iz 1950-ih godina za savršenu Riječku kremšnitu. Receptura je svih godina, pomno sakrivena, čekala svoj trenutak da zabljesne u punome sjaju.

Nismo mogli odoljeti, a da i sami ne isprobamo hvaljenu kremšnitu. Ljubazno osoblje otkrilo nam je osnovne sastojke, no ponešto su odlučili zadržati za sebe, ipak se radi o dobro čuvanoj tajni. Baza kremšnite su svježa domaća jaja i vanilin štapić. Nakon toga slijedi najuzbudljiviji dio koji se karakteristično podijelio na tri ukusne kreme: najdonji sloj radimo u kombinaciji baze s bjelanjcima, srednji dio sastoji se od savršene harmonije baze i slatkog vrhnja, dok najgornju kremu čini tučeno slatko vrhnje. Kada se sve navedeno spoji, dobijemo savršenu simfoniju okusa zvanu Riječka kremšnita.

Oduševljenje nismo mogli sakriti. Puni okus, lagana krema, prhka kora i porcija koja će zadovoljiti i najveće sladokusce, definitivno su uvrstili ovu kremšnitu u naše omiljene slastice u Rijeci. Između ostalog, ovaj proizvod odlično nadopunjava turističku ponudu grada te se polako formira kao samostalan brend – što u potpunosti zaslužuje!

Svakako vam predlažemo da se za kraj tjedna i vi zasladite na poznatom mjestu i isprobate odličnu kremšnitu s riječkim potpisom.

RIJEČKA KREMŠNITA


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Eni Brušnjak

Vaši komentari