skip to Main Content
MENU
Instažene: Svijet INSTAinspiracije

Instažene: Svijet INSTAinspiracije

Nedavno sam dobila upit u direct box poruka na Instagramu. Javila mi se jedna mlada djevojka. Po pročitanoj, upućenoj mi poruci sam zaključila da je izrazito ljuta i nezadovoljna svijetom oko sebe. Svašta je ona ispisala i mnogo je toga zanima. Naime, nju nekako najviše zanima kako uspijevam na tjednoj bazi, na temelju “nametnutih šarenih fotografija, bez ikakve financijske naknade ili potrebe za samopromocijom” (nitko mi ne nameće ništa, ali u nastavku pretpostavlja ipak dobro; ima nade za njeno pozitivno sutra, ne radim nikakvu samopromociju i ne dobijam financijsku naknadu) pisati o nepoznatim ženama “dobre riječi” bez sumnje da je sve to “samo gluma i prijetvornost”.

Za početak, uhvatimo se ovog “dobre riječi”. Shvaćam što je ona mene pitala, ali joj ne želim odgovoriti u tom tonu. Želim joj odgovoriti u tonu svog karaktera, duha i dobre vjere.

Draga moja Nepoznata, sve riječi bi se trebale koristiti u koritu rijeke dobra. Svi bismo trebali kanalizirati ih prema dobrom cilju. Ne proračunatom, koristoljubljivom, lukavom, zlom, podlom ili sebičnom. Dobar cilj- zapitat će se Nepoznata ( i mnoge druge) što je to. To je cilj koji je popločan dobrim mislima, riječima i, naposlijetku, energijom istih koja u drugoj osobi budi sreću, zadovoljstvo i osjećaj koji nije moguće baš tako lako ukalupiti i oformiti u riječ.

E kad ta druga strana ima osmijeh na licu, možda čak i uljepšan dan, pa i podsmijeh ili sumnju- izazvali smo reakciju. Kako se spremaš za maturu (prvo je imala otključan profil, pa ga je zaključala u roku pola sata), ne znam je li fizika “na tapeti”, ali vjerujem da ti je jasno kako funkcioniraju akcija i reakcija.

U ovom slučaju, reakcija je dobra i prenosi se dalje na ljude. Inspirira i potiče. Odgovor je na akciju. Ja nisam “izmislila toplu vodu”, kako si mi ti poručila. Ja sam samo svjesna koliko je loše i teško u današnjem vremenu živjeti da bih tu istu vatru potpirivala gunđanjem i reakcijom na tu lošu, zlu energiju.

Ja biram vesela, sretna lica žena koje inspiriraju i koje čine svijet ljepšim mjestom, makar i virtualno, a za danas, ovo su one:

  1. andreakvesic25

Ova studentica (čini mi se da je nedavno položila i zadnji ispit) je predivna, inspirativna i romantična Slavonka Andrea koja svojim fotkama vedri moj insta-news feed duži vremenski period!

andreakvesic25

Zaljubljena sam u njene kadrove jer na njima ne manjka ni jedne sitne radosti! Tako ih dobro “hvata” u svojim insta-fotokadrovima da je to riječima zaista nemoguće opisati! Zavirite na profil, ako već niste.

Andrea za sebe kaže da je sanjar, zaljubljenik u život i modu, a to se tako autentično i predivno kristalizira u njenoj insta-fotogaleriji u kojoj, osim standradnih insta-trenutaka, “ušetaju” i voljeni ljudi, kućni ljubimci i selfieji. Obožavam način na koji Andrea hvata detalje i pretvara ih u čarobnu fotku vrijednu svakog lajka!

Ukoliko je ne pratite, zaista ne znam zašto niste već sad, dok ovo čitate, upisali njen insta-nadimak i krenuli u sretnu luku lajkova. Obožavam njen profil! Vi?

  1. mucephei_by_vedrana

A sad je vrijeme za moju sugrađanku Vedranu Jadrić, ženu o čijem bi se stilu i načinu interpretiranja mogao ispisati cijeli roman- i to bez konkretne tematike, već toliko šarolik i bogat da bi ga bilo teško završiti ili pak staviti u neku standradnu normu.

Oko mucephei_by_vedrana nema standarda. Sve u toj priči vrvi osobnim, posebnim, svojim, drukčijim, hrabrim (za vidike pojedinaca), maštovitim, ma živo inspirativnim!

mucephei by vedrana

Vjerujem da većina vas zna o kojoj posebnoj instaženi pišem, ali nisam je mogla ne uvrstiti na jednu od svojih lista. Činjenica je da mi je i mnogo vas pisalo da je upravo ona vaša instažena koju biste voljeli vidjeti ovdje uvrštenu.

Ja se nisam morala pripremati da bih ovo napisala jer Vedranin blogorad, fotografije, videa, opise njenih fotografija, kao i mnoge druge načine izražavanja- obožavam čitati, gledati, slušati! Ukoliko niste posjetile ovu divnu instaluku dobre energije, iznimnog stila, ukusa i veselja- učinite to sad i vjerujte mi na riječ, nećete tako brzo otići bez da ste “ulupale” gomilu srca i ponekih komentara! Obožavam mucephei_by_vedrana! Vi?

  1. tijanabejita

Tijana je jedno od najvedrijih lica koje uveseljava moj insta-new feed  i moju instasvakodnevicu na dnevnoj bazi. Zahvaljujući mojoj divnoj elasemplice (predivna žena)koja mi je otkrila ovu divnu tijanabejita instaoazu, već dulji vremenski period uživam u svakoj narednoj fotografiji kao i onoj koja joj je prethodila!

Ukoliko vam je poznato ime bloga Fashionabejita, znate da je riječ o istoj predivnoj instaženi čije fotografije, u najmanju ruku, ostavljaju bez daha! I to redom: svojom kvalitetom, bojama, detaljima i šarenilom!

Putopisno i kvalitetno, utkano je u ovom profilu. Ostalih riječi nemam. Zapravo, imam. Kad zastanete nad ovim profilom, zaista možete izreći onu da slika vrijedi više od tisuću riječi!

Boje, more, zeleno, šareno, vedro i samo pozitivno. Ne mogu dovoljno puta ponoviti koliko me inspirira ova divna žena koja sebe naziva građankom svijeta- jer ona to uistinu i jest! Svestrana i posebna, vrijedna svakog lajka, komentara i praćenja!

tijanabejita

Obožavam tijanabejita profil! Vi?

  1. anaviglam

Ovo je definitivno jedna od mojih najdražih blogoaza dobrih fotografija, odličnih recenzija i kvalitetnog sadržaja u svakom smislu. Ljepota, moda i lifestyle- anaviglam sve pokriva!

Ono što me posebno inspirira po pitanju anaviglam instasvijeta je jednostavnost i nepretencioznost predivnih i ženskih detalja fotografiranih na savršen način!

anaviglam

Svaki put, neovisno o čemu je riječ, bilo to po nečijem ukusu ili ne, Ivana od instafotke napravi pravo malo umjetničko djelo koje oduševljava svojom kvalitetom i savršenim kutem fotografiranog!

Iako su fotografije anaviglam instafoto-svijeta izrazito pažljivo “color-coordinated” tipa, one nisu nimalo hladne i odbojne.

Sve dame koje vole vidjeti dobre fotografije- kozmetike, mode, home decor detalja i ostalih ženskih sitnih radosti, ovo je prava insta-adresa za vas!

Obožavam anaviglam profil! Vi?

  1. hatsandsoul

Sanja koja vodi ovu hatsandsoul priču u opisu svog profila prije svega želi dobrodošlicu svima u svojoj Instagram foto-priči.

Na nju sam naletjela sasvima slučajno i to preko još jedne divne instažene (yvanna__) o kojoj sam pisala u svojoj prvoj kolumni o instaženama. Akcija i reakcija je na svakom instakoraku! U kratkom periodu me apsolutno osvojila svojim fotoizričajem! Nju najkraće pratim i lajkam od svih danas spomenutih instažena.

Toliko je duše utkano u ovoj priči da ne znam odakle bih prije krenula s opisom- romantično, posebno, čarobno i drukčije! Autentična u svojoj posebnosti, Sanja vam stvara želju da pratite svaku njenu sljedeću objavu. Osobno, čisto i divno!

hatsandsoul

Sanjino oko hvata obične detalje i trenutke na poseban, svoj način da mi je čisto žao duljiti ovdje o njoj! Već vas direktno upućujem na njen instaprofil. Ovo je dnevnik dobre energije, divnog osmijeha, vedrih kadrova, finih detalja i predivnih selfieja.

Zavirite i otkrijte i sami! Obožavam hatsandsoul profil! Vi?

A tebi, Neznana, sretno s maturom (bez fige i financijske potpore, vidiš)!

P.S. Čuvam tvoj identitet jer nisam sigurna jesi li punoljetna. Čuvam ga i zbog toga što sam u tvojim godinama i sama bila puna sumnje i nepovjerenja. Ljudi se mijenjaju jer nisu stupovi ili zidovi. Svijet se mijenja. Možeš i ti.

ANA FATIĆ – Zaljubljenica u sve što hrani žensku dušu: ljude, prirodu, životinje, knjige, filmove, serije, modu, dobru hranu, putovanja i shopping. Sretno udana doktorica dentalne medicine. Diše sitne radosti i njen životni poziv je tražiti sreću u svemu i uvijek.

ANA WITH INSTALOVE

ANIN SVIJET SITNIH RADOSTI

Ilustracije: Tina Vukasović

Facebook KOMENTARI

Back To Top