Matea Halilović za sebe voli reći kako je zaljubljenica u male stvari, detalje i lijepe trenutke. Sasvim nenadano razvila se i njena ljubav prema fotografiji, stiliziranju i uređenju interijera, a još više nenadano, kako sama kaže, ljudi su je podržali u tome što radi. Nama to nije nenadano, jer ljubav i trud uloženi u nešto se prepoznaju, a to smo prepoznali i mi.

“Tako je došlo i do otvaranja bloga Little things by Matea, a vidjet ćemo u kojem će se smjeru cijela ta priča razvijati. Zasada uživam u stvaranju sadržaja kao i na samom početku.”

Prvi pogled na njen Instagram profil i mi smo se zaljubili. Matea sama priznaje kako nije imala neku početnu stilsku ideju za uređenje stana, a jedina misao kojom su se vodili je da stan učine domom. Mi se s tim u potpunosti slažemo, urediti prostor u kojem živimo tako da ga možemo zvati domom i uživati u njemu je onaj istinski cilj.

“To je naš prvi zajednički stan, u kojem smo počinjali zajednički život i uređivali smo ga s velikom guštom. Htjeli smo da bude funkcionalan i ugodan, da odgovara našem stilu života te da lako možemo prilagoditi prostor druženjima s dragim ljudima.”

Matea je i veliki zagovornik sitnih dekorativnih detalja i često kaže kako sitnicama možemo promijeniti kompletan dojam u prostoru, i naravno da smo je za kraj upitali može li s nama i naravno s vama, našim čitateljima, podijeliti neki svoj savjet kako sitnim detaljima osvježiti prostor.

“Iako jako volim promjene u interijeru, bilo bi suludo, a i financijski teško izvedivo stalno mijenjati veće komade namještaja. Upravo zbog toga volim detalje. Kupovinom novih ukrasnih jastuka, biljaka ili čak printanjem besplatnih postera za već postojeće okvire možemo napraviti veliku razliku. Sve to upotpunimo sezonskim detaljima iz prirode, poput cvijeća, bundeva, borovih grančica ili lišća te dobijemo novi prostor bez velikog troška.”

Foto: Instagram

Pripremila: Stilueta