skip to Main Content
MENU
Inspirativna ženska priča: Anja Anić

Inspirativna ženska priča: Anja Anić

U rubrici #bloglove danas predstavljamo jednu jako zanimljivu damicu i mamicu, preko naše kolumnistice Tamare Rogić došli smo do bloga Anje Anić i nakon što nas je iznenadila kreativnost i svestranost autorice bloga, nije bilo druge nego da odradimo jedan ženski intervju… Mogu vam reći da me Anja jako inspirirala i podsjetila na moje motive prilikom pokretanja Stiluete te želje da svojim primjerom svojoj kćeri pokažem da se može izboriti za sebe i svoje snove, no dosta o meni, napravite si kavicu i uživajte…

S: Draga Anja, krenimo redom, bilo bi najbolje da se kroz par redaka sama predstaviš našim čitateljima…

Znači, pošto ne mogu početi po školski sa ‘zovem se Anja’ počet ću tako da kažem da sam Zackova mama, Igorova žena, Martina kćer, Natašina sestra… ma ne šalim se. Ja sam jedna vrlo jednostavna, iskrena žena koja bi dala sve za ljude i koja u svakome vidi i nadje nesto dobro. Žena koja sanja i vjeruje da se želje ispunjavaju onima koji vjeruju. Žena, koja vjeruje u Boga i u to, da se sve dešava sa razlogom. Žena koja voli makarone i mama koja pobjegne na wc za svojih pet minuta mira.

S: Naša kolumnistica Tamara Rogić upoznala nas je s tvojim blogom, kako je i kada nastao?

Zahvaljujem Tamari na tome. Blog je u glavi nastao već odavno ali online je izašao 10.10. ove godine u suradnji s dobrim prijateljem, web designerom koji je bio zadužen za izgled i programski dio, a za sve ostalo sam imala i pomoc dvije prijateljice, inače Hrvatica, novinarka po profesiji koje ‘iz sjene’ pomažu blogu sa svojim idejama i savjetima iz svoje profesije. Puno mi je pomogo i muž, svojim fotografskim radom, a najviše motivacijom.

S: Vrlo je specifičan, lijepo dizajniran, koje teme donosiš i gdje pronalaziš inspiraciju?

Moja inspiracija je moj životni stil i to je život žene profesionalnog sportaša. Od tu i crpim ideje za sve sto se na blogu dešava. Djevojke i žene profesionalnih sportaša su umorne od mitova i stereotipova koji kruže o nama i vrijeme je da ljudi vide naše prave živote, realnost –  dobru i onu manje dobru. U isto vrijeme veliki sam fan blogova, a nikad jos nisam primjetila jedan koji bi bio baš o toj temi i to direktno od žene sportaša napisan tako da sam i tu vidjela svoju inspiraciju, a i motivaciju da pokrenem nešto drugačije, nešto novo.

S: Žena, majka, blogerica, žena koja slijedi vlastitu strast i snove, što smatraš svojim najvećim uspjehom?

Uvijek će moj najveci uspjeh biti moj sin. On je sve ono najbolje mene i mog partnera Igora, perfektna kombinacija. Zack je nesto najljepše što mi se u životu desilo i zbog njega sam i dobra žena svom mužu jer moj sin zasluzuje sretne roditelje, zato sam i žena koja slijedi vlastite strasti i snove kako bi njemu bila dobar primjer za ubuduće. Žena koja je zadovoljna u svom privatnom životu, a u isto vrijeme uspije da slijedi svoje snove je žena koja je uspijela u zivotu i nadam se da sam na pravom putu – ako netko ima neki skriveni recept kako to postici što laganije, nek mi javi 🙂

anja2_Snapseed

S:Čitala sam da te od malih nogu zanimalo novinarstvo, da si skupljala članke, dakle nije bilo sumnje čime ćeš se jednoga dana baviti? 🙂

Da, sve to je istina i početi cu vjerovati svim onim ‘vodičima za uspješan zivot’, da onu pravu strast i životnu misiju nosimo u sebi oduvijek, da samo treba slušati svoje srce i pratiti svoje snove i sve ce se posložiti na taj nacin, da na kraju radimo to za što smo rodjeni. Neki ce reći, da sam ‘hipi’ po razmisljanju i da život vidim kroz ruzičaste naočale, ja cu jednostavno reći, da sam u zivotu svega i svašta prosla, da sam od djevojčice iz malog kraja, relativno teškim djetinstvom – dobro se jos sjećam vremena kad ponekad nije bilo ni za kruh, danas ipak žena koja živi i putuje svjetom, priča tekuće pet jezika, radi ono što voli i pomaže drugima do kruha. Život me je naučio, da se sve desi s razlogom pa i ovo moje skupljanje članaka kao mala curica.

S: Intervjuiraš žene profesionalnih sportaša, postoji li neki intervju na koji si posebno ponosna, postoji li možda i neka osobina koja je zajednička svim tim ženama?

Da, uradila sam već nekoliko intervjua s ženama profesionalnih sportaša, sve tako različite – jedna je npr bila pravi izvor najboljih informacija o Parizu, intervju s njom je stvarno bilo pravo uživanje i samo dok sam čitala njene odgovore požljela sam sjesti na vlak i prošetati svim tim ulicama o kojima priča u intervju-u. Druga je npr najveća zvijezda modnih blogova na Islandu, žena koja je srela i radila intervjuje s najbitnijim ljudima svijeta mode poput Marc Jacobsa i Jean Paul Gaultiera. Opet treća je žena nogometaša, koja je nakon dvadeset selidbi odlučila ustanoviti svoju asocijaciju koja će pomoći obiteljima igrača, da se što brže i sto lakše adaptiraju u novom gradu, državi. Sve tako različite, a sa zajedničkom osobinom – da su sve žene profesionalnih igrača i da sve žele izaći iz sjena svojih muškaraca i sljediti svoje strasti, snove.  Baš one su najbolji dio mog bloga.

S: Što te inspirira?

Žene. Koliko puta sam već to odgovorila počet ću vjerovati, da sam skriveno u sebi prava mala feministica, ali jednostavno je to istina. Jake, uspješne žene su moja inspiracija, moja motivacija. Kad vidim ženu koju je ponosna na to sto je, ženu koja se nosi sa svim svojim zivotnim izazovima, ženu koja je uspijela u tome sto je htjela, dodje mi da osjetim leptiriće u trbuhu, uzmem svoju bilježnicu i olovku i počinjem planirati svoj uspjeh. Volim kad žena stoji iza zene. Kad smo jedna drugoj motivacija i inspiracija. Kad nema  ljubomore nego samo mentalna savjest, da zajedno možemo sve.

me-through-the-eyes-of-journalists

S: Što se bloga tiče imaš li možda i neke planove za budućnost koje nam možeš bar malo otkriti?

Planova, snova i želja je toliko, da bi se mogla raspričati uz jednu kavu o njima, ali često mi se desilo, da kad bi s nekim podjelila te svoje ideje, planove, da se u medjuvremenu oni negdje izgube, nestanu, zato sam prestala puno pričati i radje malo više raditi J J

S: Kao majka majku moram te pitati, koji su ti omiljeni trenuci u kojima se možeš posvetiti samo sebi?

Onda mozes razumijeti kao majka, da su ti trenuci bas ograničeni i rijetki, a pogotovo kad zivis u tudjini, tako daleko od baba i deda, koji bi mogli barem malo pričuvati dijete dok ti iskoristiš nekoliko sati za sebe. Možda baš zato jos vise cijenim te trenutke kad sam sasvim sama i mogu leći ispod svoje najdraže mekane dekice i pročitati neku dobru knjigu uz latte machiato ili napuniti kadu i na ipadu pogledat svoju najdražu seriju (koja je previse romantična da bi ubjedila muža da je gleda sa mnom), trenutno je to Star crossed. Kad osjetim da trebam napuniti baterije i vratiti svoju pravu energiju onda odradim sat pilatesa.

S: I jedno modno pitanje, dok sam se pripremala za intervju nisam mogla ne primijetiti tvoj odličan stil, koliko pažnje pridaješ modi i u čemu se najbolje osjećaš?

Moda je jedna moja mala mana. Slaba sam na dobru odjeću, na originalne a jos uvijek jednostavne stilove. Obozavam skandinavski stil oblačenja i često nadjem inspiraciju kod njih. Crna kosa, crven ruž, dobar stari jeans i kožna jakna su uvijek dobitna kombinacija, ma da se u zadnje vrijeme dobro osjećam i u suknjama do koljena (pencil skirt). Štikle su obavezan dio moje garderobe, pogotovo sad kad je nakon poroda ostala koja kila viska; štikle izdužuju noge i naprave cijeli outfit glamuroznijim.

524138_399432783538981_7180374386800577036_n

S: Kad smo već kod mode, iskoristit ću tvoje područje, po tebi, koje su najbolje odjevene žene profesionalnih sportaša?

Dobro pitanje. Kako sam mijenjala države, upoznala žene razlicitih nacionalnosti primjetila sam i razlicčte stilove oblačenja. Ponekad mi se čini, da bi mogla stereotipno nacionalnost žene sportaša pogoditi po stilu oblačenja – malo karikiram, ali nikad necete vidjeti žene skandinavskih drzava u štiklama na utakmici svog muža, ako je netko u štiklama to su žene balkanskih država. Njemice vole siroke stvari, Madjarice vole pomalo kičaste stvari a Francuskinje više klasičan stil. Ima puno dobro odjevenih zena, različitih nacionalnosti, a ako se fokusiram na ove koje poznajem –  vaše domaće, žene rukometaša onda bi to bile – Nikolina Lacković, Mia Šlogar, Olja Vori, Iva Duvnjak.

S: Uvijek isto pitanje za kraj, otkrij nam neki citat ili stih, nešto što te uvijek motivira i inspirira…

«You are the lock and you are the key.»

Svaki covjek moze sebi biti najbolji ili najgori prijatelj, svaki covjek moze sebe «zakljucčt», uništiti, isprazniti, zatvoriti ili suprotno biti svoj «ključ» s kim ce si otvoriti nove prilike, otključati svoje nemire, rijesiti svoje probleme, osloboditi svoje talente, najbolje strane.

BLOG – CNW

Foto: Anja Anić

Facebook KOMENTARI

Back To Top