ZTC

Mariza Butorac završila je Prvu riječku hrvatsku gimnaziju te je nakon toga upisala Fakultet za hotelski i turistički management, po struci je mag.oec. Radila je kratko na Kanalu Ri i Istarskoj TV kao voditelj i novinar te potom u prodaji luksuznih automobila. Želeći raditi kreativan posao i posao vezan uz modu osmislila je i otvorila butik Cro design studio 2005. godine. U to vrijeme je moda Made in Croatia bila nepoznati pojam i tek su krenule modne revije Cro a porter u Zagrebu u organizaciji Viktora Drage. U butiku je ponuda odjeće modnih dizajnera isključivo hrvatske proizvodnje, a radovi modnih dizajnera koji se ondje mogu pronaći mijenjaju se ovisno o godišnjem dobu i samim kupcima.

Mariza Butorac

Početkom godine održala je edukativnu besplatnu radionicu “Moda kao način izražavanja” u prostorijama Centra tehničke kulture u Rijeci s naglaskom na temu “Kako se odjenuti za poslovni intervju? “. Više o butiku može se saznati na

Facebook: www.m.facebook/crodesignstudio

Instagram: Cro design studio

Kako je sve krenulo?

Kada sam bila dijete često samo odlazili preko granice u Trst i tamo kupovali prekrasne stvari. Oduvijek sam voljela imati nešto drugačije od ostalih, izdvojiti se sa nečim netipičnim vezano za modu i odjeću pa i ostale stvari. 

Tvoja motivacija…

U ovom poslu me inspirira što surađujem sa različitim dizajnerima kojih ima čak petnaestak koji imaju potpuno drugačije stilove. Nikad se točno ne zna šta stiže u paketu i to je uvijek kao da otvaram neki dar ili paket iznenađenja. To vole i kupci jer je uvijek nešto novo u ponudi. I za njih je to iznenađenje.

Moj je posao pronaći najljepšu, najkvalitetniju i nanosiviju odjeću hrvatske proizvodnje za  žene svih dobi koje dolaze u butik.

Tvoji rituali za uspješan početak dana…

Jutarnju kavu najčešće zamjenjujem s nekim finim čajem kojih sam veliki ljubitelj, npr. zeleni s laticama ruže. Najviše volim biti u prirodi ili uz more. Dan započinjem s velikom čašom vode i meditacijom. Rad za komjuterom je isto neizbježan. Volim raditi sa kupcima u direktno prodaji da osjetim šta traže i žele odjenuti.

Vizija za kraj…

Vizija mi je osnažiti žene i potaknuti ih da što više vole sebe i brinu se o sebi. Odijevanje je u tom procesu jedan bitan segment. Osobito odijevanje izvan onoga što diktira moda tako da se moda prilagodi sebi i svom tijelu te se na taj način žena osjeća  samouvjereno i zadovoljno.

Voli ono što radiš i voli odjeću koju nosiš!

Pripremila: Maja Vizjak

Hvala Corto Maltese

Fotografija: Deny Balaban

 

Kancelarija bar